Çorum Mercek Haber

Mecitözü ve Alaca’da silaj paketleme tesisi kurulacak

Mecitözü ve Alaca’da silaj paketleme tesisi kurulacak

Çorum’da hayvancılığın geliştirilmesi, süt üretiminin artırılması, maliyetin düşürülmesi ve kaliteli süt üretiminin sağlanması amacıyla çiftçiye ekipman desteği sağlandı.

Bu amaçla hayvancılığın önemli oranda geliştiği Mecitözü ve Alaca ilçelerine de silaj paketleme tesisi kurulması planlanıyor.

Çorum Merkez Kadıkırı Köyü’nde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği araç parkına alınan araçların teslim töreni ve “Toprak Günü” düzenlendi.

Programa; AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu, İl Jandarma Komutanı Alb. Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, birlik temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çorum’da kaba yemlerin tarlada biçimi, toplanması ve silajının yapılarak paketlenmesi için Çorum Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine hibe edilen araç ve ekipmanlar çiftçilere tanıtıldı.

Program sırasında bir konuşma yapan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, silaj paketlemesinde bu yıl içerisinde 30 bin ton paketleme yapmayı planladıklarını belirterek, “Hayvancılığın gelişmiş olduğu Mecitözü ve Alaca ilçelerimizde de silaj paketleme tesisleri kuracağız. Üreticimizin derdiyle dertlenip bir litre sütün maliyeti 2 lira ise bunu nasıl 1.5 liraya çekeriz onun gayreti içerisindeyiz” dedi.

Vali Mustafa Çiftçi ise Çorum’da 42 bin ailenin geçimini tarımdan sağladığının altını çizerek, ilimizde 240 bin büyükbaş, 230 bin civarında küçükbaş, 4.5 milyon civarında ise kanatlı hayvan bulunduğunu açıkladı. Tüm bunların yem bitkilerine olan ihtiyacı ortaya çıkardığına dikkat çeken Vali Çiftçi, yem bitkisine ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

Ucuz yem ihtiyacını karşılamak için birlikleri destekleme kararı aldıklarını dile getiren Vali Çiftçi, “Genel olarak buğday ve arpa ekimi yapılıyor ancak yem bitkileri üretimini de artırmalıyız. Mısır, fiğ, korunga, yonca ekimini artırmak için gerekin desteğin yanı sıra tohum desteği de vermemiz gerekiyor. Bunları sadece ekmek yeterli değil. Zamanın da hasadının da yapılması gerekiyor. Yem bitkilerinin bir an önce tarladan hasadının yapılarak depolara kaldırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ