Çorum Mercek Haber

“Aşk Olsun…”

“Aşk Olsun…”

Seviyorum çünkü.. diye başlayan cümleler bir neden doğurur. Sebep-sonuç ilişkilidir. Neden varsa sevgi var mıdır veya onun adı sevgi midir? Sevgi; bazen bir çiçeğe verilen özenin adıdır. Bazen bir dosta duyulan samimiyettir. Sevginin nedeni, çünküsü olmaz.

Olursa nedenler ortadan kalkınca sevgi anlamını yitirir, kalmaz. Aşk, nedensiz sevmektir. Hesaplamadan, olmasını istediğin gibi değil, olduğu gibi sevmektir. Hatalarını, kusurlarını yüzüne vurmamaktır. Bir bakışa, bir gülüşü nice şiirler yazmış şairler.  Nazım Hikmet “Güldün, güller açıldı penceremin demirlerinde. İyi ki geçtin dünyadan. Sahi, ya doğmasaydın?” demiş sevdasını dile getiren dizelerde..  Attila İlhan, gözler üzerine şu dizede anlatmış aşkın en imkansızını “gözlerin gözlerime değince, felaketim olurdu ağlardım. Beni sevmiyordun bilirdim..”

Ünsüz bir şair de şu mısraları dökmüş yüreğinden kağıda..

“Gözlerimde gözlerinin izi,

Dilimde ismin oldukça

Sen yüreğimdesin..

Aramıza girse de yıllar,

Yine sana çıkar tüm yollar..

Daldığım uykuların düşünde

Sen hep yüreğimdesin…

Dünya denen alemden

Geldim, gidiyorum.

Aciz bedenim toprak olsa ne çıkar!

Sen candan öte canımda,

Ruhumdasın…”

 Yine de bütün şairler aşkına bir neden arasa da neden bulamamıştır. Şiirlerde anlatılan sevilenin saçlarının, gözlerinin güzelliği bir neden anlamı taşımaz, neden değil bir aşkın sıradan olanı bile büyüleyici kılmasının sonucudur.

Kimi seveceğine aklıyla karar verebilen varsa gülerim. Sevda akıl değil, yürek işidir. Nefret ettiği kişiye aşık olabilir insan. Bu çok iyi bir insan hadi ben bunu seviyim diyemezsin, desen de midende kelebekler uçuşuyor etkisiyle sevemezsin. Aşıksan bilirsin ki mutluluğun O’dur. Bazen kızarsın, öyle bir kızarsın ki bir kaşık suda boğasın gelir, 5 dakika sonra geçer bütün kızgınlığın sonra da sımsıkı sarılmak istersin. Aşktır bu.. Her sabah uyandığında ilk aklına gelen, her gece yatarken en son düşündüğün kimse O’dur aşk senin için.. Uzaktan baktığın, avuç içlerini terletendir aşk.. Bazen o aşkla dağı yerinden oynatacak gücü hissedersin kendin de, bazense verdiğin çabadan yorulup bir köşeye çekildiğindir aşk.. Aşk, hep karşılıklı olacak değil ya, mutsuzluk da getirir bazen ama yine de sevmekten, “neden seviyorum?” sorusunu yüzlerce kez kendine sorduğun halde neden bulamadığını bile bile sevmekten vazgeçmemektir aşk. Beğendiğimiz veya beğenmediğimiz bir durum karşısında hani deriz ya “aşk olsun” diye “AŞK OLSUN” hayatınızda.. Bir çiçeği, bir insanı sevmekle başlar her şey.. Aşk, hala duygularımızın olduğunun göstergesidir bana göre..

Sevgiyle kalın

Aşkla kalın..

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ