Çorum Mercek Haber

91 bölgede delege seçimleri yenilenecek

91 bölgede delege seçimleri yenilenecek

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, 91 muhtarlık bölgesinde delege seçimlerinin yenilenmesine karar verildiğini belirterek, 23 gün içerisinde yapılması planlanan seçimlerin 3 güne sıkıştırılmasını eleştirdi.

Merkez İlçe delege seçimleri ile ilgili olarak parti binasında basın toplantısı düzenleyen İsmail Kalender, “8 Kasım – 1 Aralık arasında yaklaşık 23 gün içerisinde yapılması planlanan delege seçimleri birtakım amaçlar doğrultusunda ve bazı kişiler tarafından engellenmiş ve süreç sağlıklı yürütülememiştir. Kendi çıkarları için durumun tersine döndüğünü anlayan bu eller bu süreç tamamlandıktan sonra tam aksine delege seçimlerinin yenilenmesi için yoğun çaba göstermişlerdir. Ve yenilenme kararı verilmiştir” dedi.

8 Kasım ile 1 Aralık arasındaki uzunca bir süre içerisinde bu seçimlerin yapılmasını engelleyen ellerin, 3 gün içerisinde 91 bölgenin seçimlerinin tamamlanmasını talep ettiğini ifade eden Kalender, “Bu nedenle delege seçim takvimi sıkışık olmuştur. Seçim takviminin sıkışık olması nedeni ile üyelerimizden özür diliyor, bu durumun bizden kaynaklanmadığını bilgilerinize sunuyorum. Ayrıca yaşanan süreci partimizin hafızasına emanet ediyor, bu sürecin takdirini tüm üyelerimizin vicdanına bırakıyorum” ifadesini kullandı.

İsmail Kalender, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

3 GÜN İÇİNDE 91 BÖLGEDE DELEGE SEÇİMİ YAPILACAK

“Kamuoyunda Merkez İlçe Başkanlığımız dışında paylaşım yapılarak ve bazı odaklar tarafından algı yaratılarak ortaya çıkan delege seçimleri hakkındaki kirli bilgiler nedeni ile bu basın açıklamasını yapma ihtiyacı doğmuştur.

Bilindiği üzere partimiz kongreler süreci içerisinde ilerlemektedir. 30 Eylül 2019 tarihinde başlayan kongreler takvimimiz içerisinde üye listelerinin askıya çıkarılması ve kesinleşmesi sonrası 8 Kasım tarihinde delege seçimi süreci başlamıştır. 8 Kasım – 1 Aralık arasında yaklaşık 23 gün içerisinde yapılması planlanan delege seçimleri birtakım amaçlar doğrultusunda ve bazı kişiler tarafından engellenmiş ve süreç sağlıklı yürütülememiştir. Kendi çıkarları için durumun tersine döndüğünü anlayan bu eller bu süreç tamamlandıktan sonra tam aksine delege seçimlerinin yenilenmesi için yoğun çaba göstermişlerdir. Ve yenilenme kararı verilmiştir. Bu karar ile de daha önce Merkez İlçe tarihinde ilk kez yaşanacak köylerde delege seçiminin bizlere nasip olmasından ayrıca mutlu ve gururluyuz.

Genel merkezimiz tarafından gönderilen yazı ve bu yazıya ilgili il başkanlığımız tarafından tarafımıza gönderilen yazılar sonucu delege seçimlerinin 28-29-30 Aralık tarihlerinde yenilenmesi istenilmektedir. Bu doğrultuda 80 köy ve 11 mahalle olmak üzere 91 seçim bölgesinde delege seçimlerinin yapılması il başkanlığımızın yazısında talep edilmiştir.

SEÇİMLER SAĞLIKLI VE ŞEFFAF OLACAK

İlçe yöneticilerimiz seçim bölgelerinde gruplama yapılarak görevlendirilmiş olup, seçimlerin sağlıklı ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için çalışacaklardır.  Seçimlerin hangi tarih ve zamanda, hangi seçim bölgesinde yapılacağı ile ilgili bilgi ve belgeler sosyal medya hesaplarımızda bu basın açıklaması sonrası paylaşılacaktır. Ayrıca seçim bilgileri üyelerimize bildirilecektir.

Sonuç itibari ile 8 Kasım ile 1 Aralık arasındaki uzunca bir süre içerisinde bu seçimlerin yapılmasını engelleyen eller 3 gün içerisinde 91 bölgenin seçimlerinin tamamlanmasını talep etmektedirler. Bu nedenle delege seçim takvimi sıkışık olmuştur. Seçim takviminin sıkışık olması nedeni ile üyelerimizden özür diliyor, bu durumun bizden kaynaklanmadığını bilgilerinize sunuyorum. Ayrıca yaşanan süreci partimizin hafızasına emanet ediyor, bu sürecin takdirini tüm üyelerimizin vicdanına emanet ediyorum.

CHP, GERGİNLİĞİN VE KAOS ORTAMININ İÇİNE SÜRÜKLENİYOR

Biz hiç kimseyi ayrım yapmaksızın kucaklıyoruz. Önümüzde zor bir süreç var. Partimiz ve merkez ilçemiz, birileri tarafından büyük bir gerginliğin ve bir kaos ortamı içine sürüklenmeye çalışılıyor. Ancak biz her zaman hakkı, hukuku, adaleti, demokrasiyi savunmaya ve partimizi küçültmeye çalışan kişilere karşı durmaya devam edeceğiz.

Ben tam da yeri gelmişken, geçmişten bugüne görev yapan il-ilçe başkanlarımıza ve yöneticilerine, kadın kolları başkanlarımıza, gençlik kolları başkanlarımıza, meclis üyelerimize, emanetlerine sonuna kadar sahip çıkan ve başımızı dik tutan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçek sahibi olduğuna her zaman inandığım siz değerli üyelerimize ve üye olmayan gönül dostlarımızdan bu süreçte yardımlarını esirgememelerini talep ediyor ve şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum.

Örgütle, inançla ve yürekle sürdürdüğümüz mücadelemizde ilk günkü gibi heyecanlıyız. Daha çok çalışacağız ve birlikte başaracağız. Daha adil, daha özgür bir geleceği birlikte kuracağız.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ