Çorum Mercek Haber

PANKOBİRLİK’ten 32 milyonluk satış

PANKOBİRLİK’ten 32 milyonluk satış

Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi (PANKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan, kooperatif olarak 2018 yılında 5 bin 70 ortağa 32 milyon TL’lik satış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sınırlı Sorumlu Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi (PANKOBİRLİK) 29. Mali Genel Kurulunu yaptı.

Çorum Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Derviş Günday Toplantı Salonu’nda yapılan genel kurulda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurula; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı,  Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, Kahveciler Odası Başkanı Nesimi Özkubat, Çorum Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Halil Gürbüzer, Çorum Şeker Fabrikası A.Ş. Genel Müdürü Kemal Ateş, Karadeniz Birlik Çorum Müdürü Bülent İnce, Karadeniz Birlik Başkanı Ali Bardakçı, PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan, PANKOBİRLİK Müdür Vekili Cavit Temiz, bazı davetliler ile kooperatif ortakları ile muhtarlar katıldı.

Kongrede Divan Başkanlığı’na Ferhat Süreyya Bayır, Başkan Yardımcılığına Ali Bardakcı, Katip Üyeliklere Hulisi Aydaş ve Erol Onay getirilirken, oy toplayıcısı olarak da Mustafa Benek ve Ahmet Kaya divan heyetinde görev aldı.

PANKOBİRLİK Başkanı Ahmet Pehlivan’ın konuşması ile başlayan kongrede kooperatifin 2018 yılı Yönetim Kurulu faaliyet raporu, gelir-gider ve bilanço okunarak ibra edildi.

Denetim Kurulu raporunun okunarak ibra edilmesinden sonra ise hem yönetim hem de denetim Kurulu üyeleri ayrı ayrı aklandı.

Dilek ve temenniler bölümü ile sona eren kongrenin ardından katılımcılara ÇESOB yemekhanesinde yemek verildi.

5070 ORTAĞA 32 MİLYONLUK SATIŞ

Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi (PANKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan, kooperatif olarak 2018 yılında 5 bin 70 ortağa 32 milyon TL’lik satış gerçekleştirdiklerini söyledi.

S.S. Pancar Ekicileri Kooperatifi 29. Mali Genel Kurulunda bir konuşma yapan Birlik Başkanı Ahmet Pehlivan, birliğin 2018 faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Ahmet Pehlivan, kooperatif olarak ortaklarına her geçen yıl faaliyetlerini artırmayı ve çiftçilere yardımcı olmayı görev edindiklerini kaydederek, “Kooperatifimiz, 2018 faaliyet yılında da siz ortaklarımızın ihtiyaçlarını zamanında, uygun fiyatlarla ve kaliteli olarak temin etmek için imkanları ölçüsünde azami gayreti göstermiştir” dedi.

Kooperatifin 2018 faaliyet yılında, toplam 9 Satış Mağazası, 11’i üniversite, 13’üde lise ve orta öğretim mezunu olmak üzere toplam 24 personel ile ortaklarına hizmet verdiğini anlatan Pehlivan, “Kooperatifimiz 5.070 adet ortağına tarım alet ve makinası, sulama boru ve malzemesi, zirai mücadele ilacı, kimyevi ve sıvı gübre, zirai tohum ve fide, hayvan yemi, araç lastikleri ile tarımsal işlerde kullanılan diğer ürünler olmak üzere yaklaşık 32 milyon TL.lik satış gerçekleştirmiştir” diye konuştu.

341 TON BUĞDAY VE 82 TON ARPA ALIMI YAPILDI         

Pehlivan, konuşmasının devamında kooperatifin 2018 faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Kooperatifimiz, anasözleşmesindeki hükümler doğrultusunda yaptığı çalışmalarla, ortaklarımızın tarımsal ürünlerini değerlendirmek, ürünlerin piyasadaki fiyat istikrarını sağlayarak ekonomik gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarına devam etmiştir. Bu kapsamda ortaklarımızdan sözleşmeli bitkisel tohum üretimi nedeniyle 341 ton buğday ve 82 ton arpa alımı yapmıştır. 

13 BİN TON YAŞ PANCAR KÜSPESİ PAKETLENDİ

Kooperatifimizin 2018 faaliyet yılında da yaş pancar küspesi paketleme işlemine devam etmiştir. Mevcut olan 850 Kğ.’lık paketleme makinesine ilaveten kendi imkan ve öz kaynakları ile bir adet 500 Kg’lık paketleme makinesi daha alınmıştır. Çorum Şeker Fabrikası ile iş birliği protokolü yapılarak, kooperatifimiz adına yaklaşık 13 bin ton yaş pancar küspesi paketlenerek ortaklarımızın hizmetine sunulmuştur. Böylece hem Kooperatifimize gelir hem de hayvancılıkla uğraşan bölge çiftçilerimize büyük katkı sağlanmıştır.

Yine kooperatifimiz 2018 faaliyet yılında ana sözleşmemizin öngördüğü hedefler doğrultusunda, mevcut bütün imkanları ile yoğun bir çalışma yaparak satış ve hizmetleri açısından başarılı olmaya çalışmıştır. Gelecek yıllarda da uyarıcı teşvikleriniz ile sizlere daha iyi hizmet etmek amacındayız.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ