Çorum Mercek Haber

Çevreyoluna üst geçit Temmuz veya Ağustos’ta tamamlanacak

Çevreyoluna üst geçit Temmuz veya Ağustos’ta tamamlanacak

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, Çorum Çevreyoluna üst geçit yapılması için hazırlıklara başladı.

En son geçtiğimiz hafta yaşanan elim bir kaza sonrası hayatının baharında kaybettiğimiz Metin Sol’dan önce de onlarca kişinin hayatına malolan Çorum Çevreyolu için çözüm alternatifleri tartışılıyor.

Samsun’da bulunan Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek Bölge Müdürü Rıfat Silov ve Bölge Müdür Yardımcısı Haydar Kopya ile çevreyolu sorununun çözümü konusunda bir görüşme yapan Çorum Ulukavak Mahallesi Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Kılıç, Müdür Rıfat Silov’a plaket verdi. Kılıç, konu hakkında yazdığı dilekçeyi yetkili kurum birimine vererek işin resmiyet kazanmasını sağladı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ulukavak Mahallesi Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Kılıç, bölgeye üst geçit yapılması için girişim, takip ve çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Kılıç; ‘’Yıllardır canımızdan canlar kopartan Çevreyolunun bir üst geçide ihtiyacının olduğunu anlattık durduk. En son trafik kazasında çocuk yaşında bir kardeşimizi daha kurban verdik. Biz bu konuyu gündeme getirdiğimiz an sağ olsun Sayın Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan ve Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşkın beye gösterdikleri katkı, girişim ve sıcak yaklaşımdan dolayı Ulukavak halkı adına teşekkür ederiz. Çorum Futbol Kulübü amigolarına ve taraftarlarına da duyarsız kalmadıkları  için teşekkür ediyoruz.  Dernek olarak bu sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Elimizi taşın altına koyduk ve de koymaya devam edeceğiz. Dernek yöneticilerimizle birlikte Karayolları 7. Bölge Müdürü Sayın Rıfat Silov ve Bölge Müdür Yardımcısı Haydar Kopya ile bu sorunun nasıl çözülebileceğini görüştük. Sayın Silov ve Sayın Kopya ‘maliyeti 2 milyon lira civarında olan bu üst geçidi çeşitli illere yaptık. Çorum’a da yaparız. Ama tek endişemiz bu üst geçidin vatandaşlar tarafından kullanılmaması’’ dediler. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sayın Başkan ve Yardımcısının üst geçidin Temmuz – Ağustos ayı içerisinde bitirileceğini söylediler. Bu bilgileri Ulukavak Mahallesi ve Çorum halkı ile paylaşmayı bir görev bildik ve paylaştık’’ dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ