Çorum Mercek Haber

Kırkdilim tünelleri bitmek üzere

Kırkdilim tünelleri bitmek üzere

Osmancık-Çorum bölünmüş il yolu ve Kırkdilim tünelleri inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Pandemi sürecinden dolayı bir süre ara verilen çalışmalar yeniden başladı.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Kırkdilim tünelleri inşaatında incelemeler yaparak, mevcut durum hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Milletvekili Kaya, “Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen Kargı-Osmancık Dodurga-Laçin-Oğuzlar ilçelerimiz başta olmak üzere İç Anadolu ile Karadeniz Bölgesinde yer alan bir çok ilimizde yaşayan vatandaşlarımıza ulaşım kolaylığı sağlayacak yol yapımının hız kesmeden devam etmesi için sık sık alanda incelemelerde bulunuyoruz.

Osmancık-Laçin arası 25 km ve Laçin-Çorum arasındaki 15 km’lik bölümde çalışmalara hız verilmiştir. Toplam proje maliyetinin büyük bir bölümünü oluşturan Kirkdilim tünellerinden T2 ve T3 tünellerinin kazı çalışmaları tamamen bitmiştir. Yani 2 tünelde ışığı görmüş durumdayız. T1 tüneli kazı çalışmalarının %80’i tamamlanmıştır. Ayrıca tünellerin dış mekanlarında yapılacak çalışmalar %70 oranında bitirilmiştir. Vatandaşlarımızın değişen iklim şartlarında daha konforlu, daha güvenli ve daha kısa sürede ulaşımlarını sağlamak için gece – gündüz çalışacağız” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ