Çorum Mercek Haber

Biyokütle enerji santrali 8 bin haneye enerji üretecek

Biyokütle enerji santrali 8 bin haneye enerji üretecek

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Biyokütle Enerji Santrali hizmete girdi.

Türkiye’de ilk kez kuru fermantasyon yöntemiyle elektrik enerjisi üretimi yapılacak olan tesis, yılda 15 milyon KW elektrik enerjisi üretecek.

Biyokütle Enerji Santrali’nin açılış törenine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, İl Müftüsü Muharrem Biçer, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Arel Enerji Yetkilisi Halim Dugan törende yaptığı konuşmada, tesis hakkında bilgiler verdi. Tesisin 8 bin hanenin elektriğini sağlayacak bir tesis olduğunu belirten Dugan, “Şu anda başarılı bir şekilde üretimimiz devam ediyor. Kapasitemiz artarak devam edecektir” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise, açıklamasında büyük bir gayretle yatırımlara ve tesislerin inşaatına devam ettiklerini belirterek, “Vaatlerimizin yüzde 70’inin tamamladık ve şu anda açılışları gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

TÜKETTİĞİMİZ ENERJİNİN YÜZDE 76’SINI KENDİMİZ ÜRETİYORUZ

Biyokütle Enerji Santrali’nin stratejik önemi olan bir tesis olduğunu vurgulayan Başkan Aşgın, “Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için kim ne yapabiliyorsa bunları yapmak zorunda” şeklinde konuştu.

Bu tesisle beraber Çorum Belediyesi’nin tükettiği enerjinin yüzde 76’sını kendisinin ürettiğini vurgulayan Başkan Aşgnı, “Hedefimiz yüzde yüzü geçmektir. Bu anlamdan bir güneş enerji sistemini de çok önemsiyoruz. GES projesinde ihale sürecini yeniden başlatacağız. 3 noktada güneş enerji sistemi kurarak tükettiğimiz tüm enerjiyi yenilenebilir enerji kaynakları ile üreteceğiz” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve Vali Mustafa Çiftçi de, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın çalışmalarından övgüyle söz ederek, Biyokütle Enerji Santrali’nin Çorum’a hayırlı olmasını dilediler.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muharrem Biçer’in yaptığı dua ile tesisin açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın ardından tesiste incelemelerde bulunan davetlilere, Biyokütle Enerji Santrali’nin çalışma sistemi hakkında bilgi aldılar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ