Çorum Mercek Haber

“Ahi Evran Sanayi Şehri, iki yılda bitirilecek”

“Ahi Evran Sanayi Şehri, iki yılda bitirilecek”

S.S. Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi Başkanı Yalçın Kılıç, mimari proje hazırlıkları süren Ahi Evran Sanayi Şehri projesi için esnafa kredi bulma adına görüşmelerin yapılacağını dile getirdi.

Yalçın Kılıç, projenin çizilmesi ve inşaat ihalesinin ardından 2020 yılı Mayıs veya Haziran aylarında temel atmayı ve iki yıl içinde projeyi bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında S.S. Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi tarafından ilimizdeki basın kuruluşlarında çalışan gazetecilere yemek ikramında bulunuldu. Kooperatifi Başkanı Yalçın Kılıç, Kooperatif Yönetim Kurulu üyeleri ve Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hıdır Balaban’ın da hazır bulunduğu program, yemek ikramıyla başladı. Yemek duasının ardından ise Ahi Evran Sanayi Şehri projesinde gelinen son durum hakkında Yalçın Kılıç basın mensuplarına hem teşekkür etti hem de bilgi verdi.

Çorum esnafının birbirleri arasında güveç günleri düzenlediğini belirterek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında basın mensuplarını da böyle bir günde ağırlamak istediklerini dile getiren Yalçın Kılıç, 11 yıl birlik başkanlığı döneminde basının büyük desteğini gördüğünü, basın olmadan Çorum’un her anlamda tanıtılamayacağını, basının toplumun güzü, kulağı ve sesi olduğu gibi esnaf sanatkarın da gözü, kulağı ve sesi olduğunu ifade etti.

Kılıç, Çorum basınının her zaman yapılan güzellikleri ön plana çıkardığını söyledi.

8 yıldır büyük bir mücadele vererek Ahi Evran Sanayi Şehri’nin belli bir seviyeye gelmesinin sağlandığını, bundan sonraki süreçte mimari projenin hazırlanarak ihale ve inşaat aşamasına geçileceğini dile getiren Kılıç, “Mayıs veya Haziran ayında esnafa gerekli olan kredileri de bularak Ahi Evran Sanayi Şehri’nin temelini atmayı ve iki yıl içinde de bitirmeyi hedefliyoruz. Burada yine en büyük destekçimiz basın olacaktır. Ayrıca milletvekillerimiz, siyasilerimiz ve belediye başkanımızdan da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerini esirgemeyeceğine inanıyoruz. Birlik beraberliğimizi bozmadığımız sürece iki yıl içinde Çorum esnafına en az 900 – 1000 dükkanlık bir sanayi şehri kazandırmış olacağız. Tüm kredi onaylarını aldığımız zaman sitemizin inşaatına başlayacağız. Basın mensuplarımız aracılığıyla esnaf sanatkarımıza katkı sağlayan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürü bir borç biliyorum. Ben Yalçın Kılıç olarak kendi başıma bu işi yapmıyorum” diye konuştu.

Program Ahi Evran Sanayi Şehri yöneticileri ve basın mensuplarının hatıra fotoğrafı çekinmesi ile son buldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ