Çorum Mercek Haber

Çorum’un önünü açacak proje

Çorum’un önünü açacak proje

Atıl durumdaki Çimento Fabrikası arsasının üzerinde yeni bir Çorum inşa edilecek.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni yıla büyük bir müjdeyle girdi.

Başkan Aşgın, 1957 yılında faaliyetlerine başlayan ve ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle 2017 yılında faaliyetlerini durduran Çimento Fabrikasının arsasını satın alacaklarını duyurdu.

Belediye, 1 Milyon 384 bin metre karelik arsanın üzerinde yeni bir Çorum inşa edecek.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Saat Kulesi meydanında yaptığı açıklamada Belediyenin Çorum’un şehircilik anlamında gelişiminin önündeki en önemli engellerden olan 1384 dönümlük Çimento Fabrikası arazisinde artık yeni bir Çorum’un yükseleceğini kaydetti.

Firmayla yaptıkları görüşmelerle ilgili bilgiler aktaran Başkan Aşgın, “Son 3 aydır fabrikanın sahibi olan firmayla görüşmelerimiz devam ediyor. Çorum’da ve Ankara’da görüşmelerimiz oldu. Geçtiğimiz 2 hafta içerisinde de bu görüşmelerimiz neticelendi. Hemen hemen her konunda anlaşmaya vardık. Bütün çalışmalarımızı tamamladık, finans kısmını hallettik. Peşinatla ilgili kısmen kredi kısmen de kendi hazırlıklarımız vardı burayla ilgili bütün finans kısmını tamamlamak suretiyle önümüzdeki hafta içerisinde Ankara’da tekrar görüşeceğiz” dedi. 

BÜYÜK HAYALLER KURUYORUZ

Çimento Fabrikası arsasının Melikgazi, Bahçelievler ve Bahabey Çamlığına kadar uzandığını dile getiren Başkan  Aşgın, “Çevre yoluna kadar da 257 dönümlük bir alan mevcut. Böylesine muazzam bir alan. Artık büyük hayaller kurmaya başladığımızda, mali rahatlamayı sağladığımızda bankadaki hesaplarımıza baktığımızda böylesine büyük bir satın almaya cesaret ediyoruz. Çorum Belediyesi olarak ¬bu çok kıymetli arsayı satın alıp milletimizin, hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

ŞEHRİN ÖNÜNÜ AÇACAK EN UYGUN PROJEYİ UYGULAYACAĞIZ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çimento Fabrikası arazisine yapacakları projeyle ilgili Çorum halkının istek ve taleplerini de alacaklarını söyledi.

Bu alanda yapılacak çalışmalarla ilgili ulusal ve uluslararası firmalardan profesyonel destekler alacaklarının altını çizen Başkan Aşgın, “Devir işlemlerini Ocak ayının ortaları gibi tamamlamayı planlıyoruz. Daha sonra da hemşehrilerimizin de istekleri ve talepleri doğrultusunda ticaret alanlarından sosyal konutlara, AVM’lere, jeotermal tesislere kadar ortak akıl geliştirerek şehrin önünü açacak bu projeyi hep beraber hayata geçireceğiz. İnşallah en doğru kararı vererek hayırla yad edilecek bir hizmete imza atmış olacağız” ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, basın açıklaması sonrası kendilerine cesaret veren, her konuda önlerini açan AK Parti Genel Başkanı – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hakk’ı razı etmeye çalışan, halkının duasını alan bir lider olduğunun altını çizen Başkan Aşgın, “Liderimizin gösterdiği istikamet doğrultusunda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedefler doğrultusunda, bize inanmış, bize güvenmiş iyi niyetli, samimi olan herkese de gönlümüzü açık tutarak, herkesle işbirliğine açık olarak bu yolu yürüyoruz” dedi.

Başkan Aşgın, Çimento Fabrikası arsasının satın alınması ve Çorum’la ilgili her konuda Çorum protokolü ile birlikte hareket ettiklerinin altını çizerek “Çorum Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekillerimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan, Sayın Oğuzhan Kaya, Sayın Erol Kavuncu, AK Parti İl Başkanımız Sayın Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanımız Erhan Akar, TSO Başkanımız Çetin Başaranhıncal ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ