Çorum Mercek Haber

Sırada “Profesyonel” var

Sırada “Profesyonel” var

Tiyatro Dördüncü Duvar, “Profesyonel” adlı oyunuyla 21 Kasım 2020 Cumartesi günü saat 19.30’da Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda izleyici karşısına çıkacak.

Pandemi sürecinden dolayı kapanan tiyatroların yeniden açılmasıyla birlikte tiyatro severler ile oyuncular tekrar buluşmaya başladı.

Karantina sürecinden en çok çocukların etkilendiğini düşünen Tiyatro Dördüncü Duvar, yeni sezona Hattu ile Şili “Bir Uzay Macerası” oyunu ile başlamıştı. Şimdi ise “sıra yetişkinlerde” diyen ekip, 3 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında oynadıkları, festivallerde sahneledikleri Duşan Kovaçeviç’in yazdığı “Profesyonel” adlı oyunla seyircisiyle buluşacak.

Konu hakkında bilgi veren Genel Sanat Yönetmeni Özgür Pehlivan; bölgenin en kalabalık tiyatro topluluğu olduklarını ve halihazırda birisi çocuk oyunu olmak üzere 5 farklı oyunlarının olduğunu dile getirdi.

Sadece Çorum’da oyun oynamadıklarını, her sene tiyatro festivallerine katılıp büyük ustalarla aynı sahneyi paylaşıp Çorum’u en iyi şekilde temsil ettiklerini dile getiren Pehlivan, sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle pandemi süreciyle birlikte birçok tiyatro topluluğu sıkıntıya girdi. Zaten özel tiyatroların zor günlerden geçtiği bu yıllarda devletin, belediyelerin, seyircilerin benzer oluşumları desteklemesi gerekiyor. Biz şehir içi ve şehir dışında her sene ortalama 5-6 kez sahne yapma şansı buluyoruz ama ne yazık ki diğer tiyatro toplulukları bizimle aynı imkanları yakalayamayabiliyorlar. Ondan dolayı gerek Çorum gerekse diğer illerde seyircilerin devlet tiyatrolarına gösterdiği ilgiyi yerel, amatör ve özel tiyatrolara da göstermesi boynunun borcudur.

“PROFESYONEL” adlı oyunumuz hakkında da bir şeyler söylemek gerekirse; hem zor bir oyun olmasından hem konusunun çok ağır olmasından dolayı özel ve amatör tiyatroların oynamaya çekindiği bir oyundur. Dünya çapında “mükemmeli ıskalayan oyun” diye tabir edilen “Profesyonel” sanat camiasında “büyük şehir oyunu” olarak adlandırılmasına rağmen bizler Çorum’da 2 kez kapalı gişe oynadık. Ve kısa bir süre önce satışa çıkardığımız biletlerimiz tükenmek üzere. Bu ilgi ve teveccühleri için Çorum Seyircisi’ne teşekkürü bir borç biliriz.

21 Kasım Cumartesi, Saat 19:30’da sahneleyeceğimiz oyunda ekip arkadaşlarıma kolaylıklar, izleyicilerimize ise iyi seyirler diliyorum.

İyi ki Tiyatro Var…”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ