Çorum Mercek Haber

Oğuzlar, tarım ve turizmle kabuğunu kırıyor

Oğuzlar, tarım ve turizmle kabuğunu kırıyor

Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, Umut Radyo’da yayınlanan Beyaz Mikrofon programına konuk oldu.

Radyo Genel Yayın Yönetmeni Meltem Danışman Çınar’ın hazırlayıp sunduğu programda Yıldırım, ceviz diyarı Oğuzlar’la ilgili soruları yanıtladı. Yıldırım, göreve geldiği günden bu yana belediye icraatlarını ve yürütülmekte olan projeler hakkında bilgiler aktardı. Söyleşi ilgi ile dinlendi.

“İLÇEMİZDE 1 İŞLETME, 2 EV KARANTİNA ALTINDA”

Yurt ve dünya genelinde etkili olan salgınla ilgili mücadelenin ilçelerinde etkin bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Belediye Başkanı Yıldırım, ilçede halkın hassas ve özenli olmasından dolayı genel olarak tedbirlere uyulduğunu söyledi.

Yaş ortalaması yüksek bir ilçe olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Belediye olarak halkımıza sürekli uyarılarda bulunuyor bilgilendiriyoruz. Bu süreçte sosyal mesafeyi korumaları, maske takmaları ve hatta mümkünse dışarıya çıkmamaları konusunda anonslar yapıyoruz. İlçemizde nadiren de olsa pozitif vaka sayılarımız mevcut. Şu an karantina da olan 1 işletmemiz 2 adet’te evimiz mevcut” dedi.

DENİZİ OLMAYAN BİR ŞEHİRDE TEKNE TURU İMKÂNI  SUNUYORUZ”

Obruk Barajı’nın Çorum ve bölge halkı için huzurlu bir vakit geçirebilme mekanı olmasının yanı sıra su sporları ve adrenalin tutkunlarına fırsat sunduğunu dile getiren Yıldırım, “Denizi olmayan bir şehirde tekne turu yapma imkanı sunuyoruz. Yamaç paraşütü sporu için eşsiz bir mekana sahibiz. Karadeniz yaylalarını aratmayan birbirinden güzel yaylaları, doğal dokusunu koruyan tuğla evleri ile bölgemizde birçok güzelliği bir arada barındıran huzur dolu şirin bir ilçeyiz” dedi.

“YÜKSEK NÜFUSLU BİRÇOK YERDEN ÖNCE DOĞALGAZA KAVUŞTUK”

Başkan Yıldırım, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum’a geldiğinde verdiği söz üzerine ilk önce 3 bin nüfuslu turizm beldesi şirin ilçemiz doğalgaza kavuştu. Birinci etabını tamamladık. Böylelikle vermiş olduğumuz sözü tuttuk. İlçe halkımız birinci etapta mahallemizin birinde doğalgazla tanıştı. Şimdi ikinci ve üçüncü etap çalışmalar devam ediyor. Bu durum Çorum’un gururu Sayın Ahmet Ahlatçı beyin destekleri ile tamamlanıyor. İlçe halkım adına buradan şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

“İÇME VE SULAMA SUYU SORUNUMUZU ÇÖZDÜK, YAYLA YOLLARI AÇTIK”

Göreve geldiklerinde ilçe merkezinde içme suyu ve sulama suyu sıkıntılarının olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, “İlk önce içme suyu ve sulama suyu hatlarını yeniden inşa ederek bu sorunu ortadan kaldırdık. Ceviz diyarı tarım ilçesi olmamız münasebeti ile yaylalara ulaşımı kolaylaştırmak için yeni yollar açtık. Mevcut yollarda genişletme ve düzenleme çalışmaları yaptık” şeklinde konuştu.

“GENÇLİK MERKEZİMİZ YIL SONUNA KADAR FAALİYETE GEÇECEK”

İlçede devam eden kamusal yatırımlar hakkında soruları yanıtlayan Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı’nın ilçe ziyareti esnasında verdiği söz üzerine ‘Gençlik Merkezi’ projesinin protokolünü imzaladıklarını belirterek, Önümüzdeki hafta ihalesini yaparak gençlik merkezimizi de 31 Aralık sonuna kadar faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.

“KAPALI  PAZAR BİTMEK ÜZERE, TOKİ, MİLLET BAHÇESİ VE GES SANTRALİ BELLİ  BİR AŞAMADA”

Belediye olanakları ile yürütülen birçok işin başarıyla sonuçlandığına dikkat çeken Yıldırım, “Altınkoz Tesisleri karşısında ilçe kadınlarımızın hazırladıkları ceviz reçelinden erişteye, kuşburnu ya kadar birçok doğal ürünlerin yer aldığı ‘Hanımeli pazarını açtık. Sözünü verdiğimiz ve yapımına başladığımız projelerin başında gelen GES projemizi bu hafta ihale ediyoruz. TOKİ projemiz belli bir aşamada. Millet bahçemiz belli bir aşamada. Kapalı pazarımız bitmek üzere” diyerek seçim öncesi verdikleri birçok sözün çok hızlı bir şekilde icraata dönüştüğünün altını çizdi.

“DOĞA VE SPOR TURİZMİ OBRUK BARAJI İLE BİRARADA”

Oğuzlar’da doğa ve spor turizminin Obruk Barajı sayesinde bir arada olduğunu anlatan Yıldırım, Oğuzlar ilçesi’nin bölgede eşsiz bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Yamaç paraşütü sporuna destek amacıyla atlama ve iniş pistleri düzenlemesi yaptıklarını belirten Yıldırım, “Su sporları sevenler için su bisikletlerimiz, jet ski ve sürat teknemiz hizmet vermekte. 15 kişilik tur teknemiz ile insanlarımıza tekne turu yapabilme imkanı sunmaktayız” diye konuştu.

“OĞUZ ADASI PROJESİ HIZLA İLERLİYOR”

Belediye olarak Hitit Üniversitesine yer teslimi yaptıkları Oğuz Adası projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Muzaffer Yıldırım, “Projenin de takipçisi olarak işbirliği içinde yer tespiti yaptık. Hemen ihalesi de yapıldı. Burası su ürünleri geliştirme merkezi olarak planlanıyor. Burada laboratuarlar olacak. Eğitimci akademisyenlerimizin konaklayacağı bungalov evler, kafeteryası bulundurulacak bir merkez olacak. İhalesi yapıldı. Şu anda hızla proje ilerliyor” şeklinde bilgi verdi.

“KIYI KENARI ÇİZGİSİ TAMAMLANDIĞINDA YENİ HİZMETLERİN KAPISI ARALANACAK”

Meltem Çınar’ın Butik Otel projesinin son durumu hakkındaki sorusu üzerine Yıldırım, “OKA’ya geçen yıl projeyi hazırladık verdik. Ancak sahildeki kıyı kenarı çizgisinin yapılmadığı anlaşıldı. Bunun içinde Çevre Şehircilik bakanımız ilimize geldiğinde biran önce bu çizgi çalışmasının bitirilmesi noktasındaki yaklaşık 2 milyon bütçeli projenin bitirilmesi ile ilgili talimat verdi. Aslında projemiz hazır. Fakat proje OKA’da kaldı. Biz kenar çizgisi projemizi de hazırladık. İl Özel idaresine verdik. Lakin İl Özel İdaresindeki mühendislerimizin projeyi onaylamadaki geçirdikleri süreden dolayı OKA’nın da süresi geçmiş oldu. Onu veremedik. Projenin takipçisiyiz” dedi.

“YAMAÇ PARAŞÜTÜ İÇİN TÜRKİYE’DE FETHİYE’DEN SONRA İKİNCİ  YERİZ”

Geçtiğimiz yıl ceviz festivali için ilçeye gelen yamaç paraşütü sporcularının ilçe manzarasının uçuş imkanı sunan Türkiye’de Fethiye’den sonra ikinci yer olduğunu belirttiklerini ifade eden Oğuzlar Belediye Başkanı Yıldırım, bunun üzerine Fethiye ile kıyaslanacak kadar güzel bir imkanı sunan Oğuzlar’da bu spora ilginin artması adına sporculara destek için pist çalışmaları ve pistlere giden yollarda düzenleme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Yıldırım, yamaç paraşütüne gelen gönüllü insanların Haziran ayından Eylül ayı sonuna kadar ne zaman isteseler gelebildiklerini ifade ederek, “Biz bunlardan keyif alıyor, seviniyoruz. Kocaeli’nden, Ordu dan, Konya dan, Kayseri den yurdun dört bir yanında dernekleri var bunların. Buralardan bu spora gönül vermiş paraşütçüler geliyor ilçemize” ifadesini kullandı.

“OĞUZLAR, TÜRKİYE’NİN CEVİZ İHTİYACININ % 8’İNİ KARŞILIYOR”

İlçede ceviz hasadının başladığını belirten Belediye Başkanı Yıldırım, “Cevizlerimiz aroması ve faydaları ile artık dünyaca ünlü coğrafi işaretini almış ‘Oğuzlar 77’ markası ile tescillenmiş durumda. Türkiye genelinde ceviz üretiminin şu anda yaklaşık % 8’ini karşılıyoruz. İlçe halkı hasat sezonunu yoğun bir tempoyla yürütüyor. Cevizlerin indirilmesi toplanması kabuğundan ayrılması süreçlerinden oluşan meşakkatli hummalı bir çalışma sürüyor ilçenin her köşesinde.

Ceviz üreticimiz pazarlama ile ilgili oldukça geniş bir ağa sahip. Oğuzlar cevizi ince kabuklu ve uzun süre dayanıklı olması aroması’nın benzersizliği ile Allah vergisi. İçinde bulunan yağ oranı ve beyni geliştiren, kalp damarlarını açan bir meyve olması münasebeti ile o cevizi yiyen mutlaka ilçe halkından kimden aldıysa onunla tekrar iletişime geçiyor. Pazarlamada sorun yaşanmıyor” şeklinde konuştu.

“PTT KARGO İLE YURDUN HER YERİNE CEVİZ GÖNDERİYORUZ”

“Kabuklu cevizimizin yanı sıra özellikle cevizden üretilen cevizli sucuk, ceviz ezmesi gibi birbirinden leziz yan ürünlerin tadı ve aroması ile çokça aranan Allah vergisi bir ürüne sahibiz” diyen Muzaffer Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Doktorlar günde ortalama 4- 5 ceviz yiyen kişinin vücudunun ihtiyacı olan omega 3 yağının % 85’ini almış olur diyor. Ceviz omega 3 yağ asitleri sayesinde kalp hastalıklarına karşı koruyucu ve damar yapısını iyileştirici özelliğe sahip bir besin. İlçe halkımız bu işin ticaretini internet üzerinden de yapıyor.  Yurt genelinden insanlarımız bir şekilde üreticimize ulaşıyor. Üreticimiz PTT Kargo aracılığıyla da olsa onlara geri dönüyor.”

“PANDEMİ KURALLARI  DAHİLİNDE KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

Halk günü buluşmaları konusunda ilçe halkından anlayış ve hoşgörü beklediklerini belirten Belediye Başkanı Yıldırım, “İlçemizde Cuma günleri  halk pazarı kuruluyor. Çevre yerleşim yerlerinden de gelenler oluyor. Hizmet kapımız özellikle Cuma günü bireysel gelenlere açık. Hiç randevusuz direk başkana gelebiliyorlar. Sosyal mesafesinde oturup kendileri derdini anlatıp hemen o arada notumuzu alıp kendisini kapıdan tekrardan uğurlayabiliyoruz. Kapımızı sürekli açık tutuyoruz” dedi.

10 GÜN İÇİNDE  OĞUZLAR TOKİ PROJEMİZ TAMAMLANIYOR

Yıldırım, “Bundan önceki süreçte ilçe halkının konut talebini karşılayacak bir ev yoktu. Göreve geldikten sonra TOKİ ile yaptığımız görüşmeler sonrası ilçemize fırsat sunuldu. Şu an ihale sürecindeyiz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 100 bin sosyal konut proje kapsamında ilçemize 108 konutun yapılması noktasında talimatları oldu. Biz de bu süreci değerlendirerek talepleri biran önce topladık. Şu anda taleplerimiz tamam. Dün itibariyle arkadaşlarımız yeniden geldiler. TOKİ’inin hazır avam projeleri var ama ben biraz mimari anlamda Oğuzlarımızın coğrafi yapısını da düşünerek sahada görülerek bir proje hazırlanmasını özellikle istedim. Sağ olsunlar onlarda bu talebimizi geri çevirmedi. Geldiler yerinde yeniden keşifler yapıldı. 10 gün içerisinde projemizi tamamlayıp bu yıl içerisinde ihalenin yapılmasını sağlayacağız ve bu sürecinde şu anda takipçisiyiz” diye konuştu.

“ALTINKOZ’DA GEÇEN DÖNEM 100 BİNE YAKIN ZİYARETÇİ AĞIRLADIK”

Belediye bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Altınkoz Tesisleri hakkında da soruları yanıtlayan Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, şunları söyledi:

“Geçen yıl 100 bine yakın misafir ağırlamıştık. Bu yıl pandemi ve Kırkdilim yolu bakım çalışmalarından dolayı etkilenecek diye düşünmüştüm ama bu sene de öyle olmadı. Evlerinde bunalan insanlarımız, buradaki hizmeti gören insanlarımız gelmek isteyenler bir daha geldiler. Dolayısıyla bu sayıları bu sene de yakaladık diye düşünüyorum.’’

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ