Çorum Mercek Haber

Bölgenin en büyük mezbahanesi Çorum’da

Bölgenin en büyük mezbahanesi Çorum’da

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan mezbahane, hizmet vermeye başladı.

Yaklaşık bir buçuk ay önce tüm işlemleri tamamlanan mezbahanede hijyenik ortamda kesimler devam ediyor.

Çalışmaları yerinde incelemek üzere mezbahaneye giden ve Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın’dan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Belediye Başkan Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Belediyesi olarak bölgenin en büyük mezbahanesini Çorum’da hizmete açtıklarını söyledi.

Mezbahanenin kapasitesinin yanında hem hijyenik olarak hem de teknolojik açıdan da bölgenin en iyisi olduğunu kaydeden Aşgın, “Mezbahanemizdeki kesimlere artarak devam eden bir talep var. Hemşehrilerimize, şehir merkezimizdeki ve ilçelerimizdeki tüm kasaplarımızı burada kesim yapmaya davet ediyoruz. Nakliye araçlarımız, teçhizatlarımız ve personelimiz ile son derece modern kesimhanemiz Çorum’un hizmetinde. Sadece mezbahane değil soğuk hava depolarımız da son derece hijyenik ve donanımlı” diye konuştu.

HELAL KESİM VE HİJYENE ÖNEM VERİLİYOR

Tesisin, günlük 500 küçükbaş ve 255 büyükbaş kesim kapasitesine sahip olduğunun altını çizen Başkan Aşgın, helal kesim ve hijyene önem verdiklerini, depolarda da son sistem ozonlama sistemlerinin mevcut olduğunu vurguladı.

AÇILIŞA TARIM BAKANI DA GELECEK

Mezbahanenin hemen yanında yer alan Çorum Belediyesi Canlı Hayvan Pazarının da bölgenin en canlı pazarlarından biri olduğunun altını çizen Başkan Aşgın, “Törensel açılış için Sayın Tarım Bakanımızı bekliyoruz. Sayın Bakanımız geldiğinde de görkemli, kapsamlı ve geniş bir katılımla açılış töreni yapacağız” ifadesini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ