Çorum Mercek Haber

“Çorum’a ikinci çevre yolu şart”

“Çorum’a ikinci çevre yolu şart”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Selim Güloğlu, Çorum’a ikinci bir çevre yolunun şart olduğunu, Güney çevre yolu için hazırlıklara şimdiden başlanılması gerektiğini söyledi.

Güloğlu, Avrupa Parlamentosu’nda Yunan milletvekilinin Türk bayrağını yırtmasına sert tepki gösterdi.

Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında gündem dışı söz alan MHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Selim Güloğlu, konuşmasına Elazığ’da yaşanan depremde ve çığ felaketi sonrası hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek başladı.

Güloğlu, “Maalesef ülke olarak yasa boğulduğumuz, içimizin yandığı günler geçiriyoruz. İlk olarak Elazığ Sivrice merkez üssü olan 6,8 büyüklüğündeki depremde Elazığ ve Malatya’da 41, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesi operasyonunda 8, Van Bahçeseray’da ard arda olan çığ felaketinde 38 ve en sonunda da Sabiha Gökçen Havalimanında olan uçak faciasında 3 vatandaşımızı kaybettik. Devlet bu olaylarda seferberlik içindedir. Bu acı sonuçlar milli birlik ve dayanışmayla etkisiz hale getirilmiştir. Felaketlere teslim olmak, karamsarlık salgınına boyun eğmek milli fıtrata aykırıdır. Türkiye her zorluğu aşmaya muktedir ve büyük güçlü bir ülkedir.  Hayatlarını kaybeden şehitlerimize vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyor, bölge insanımıza ve aziz milletimize başsağlığı temennilerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afet, felaket ve musibetten Türk milletini ve Türkiye’yi korusun” diye konuştu.

“HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR”

Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtan Yunan vekile büyük tepki gösteren Güloğlu, “Brüksel’de düzenlenen AP Genel Kurulunda alçak bir Yunan milletvekili, Türk bayrağına musallat olmuş, kalleş ve kirli elleriyle şerefli Türk bayrağını yırtmıştır. Bu namertlik skandal ötesidir, vahim bir provokasyondur. Husumet ve hıyanet nöbetine giren Yunan milletvekili ders almak istiyorsa ya karanlık geçmişine ya da işgalci dedelerinin acıklı akıbetine bakmalıdır. Herkes kendine yakışanı yapar. Yunan bayrak yırtar, Türk milleti bayrağını yükseltir. Biz ki bayrağın altında doğduk, yine altında yaşayacağız. Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım. Seni selâmlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım” ifadelerini kullandı.

“DAHA FAZLA GEÇ KALMAYALIM, GÜNEY ÇEVRE YOLU HAZIRLIKLARI BAŞLASIN”

Öte yandan Çorum’un acilen ikinci bir çevre yoluna ihtiyacı olduğunu vurgulayan Güloğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şehrimizin trafik sorunu her geçen gün artmakta, günlük çözüm önerileri de çare olmamaktadır. Gerek şehir içinde Gazi Caddesi, İnönü Caddesi, Bahabey ve Osmancık Caddelerinde, gerekse çevre yolundaki trafik yükü malumunuzdur. Ana arterlerde bulunan kamu kurumlarının ve bankaların ivedilikle şehrin başka noktalarına kaydırılması gerekmektedir.

Seçim sürecinde çok defa dile getirdiği ikinci bir çevre yolu, yani güney çevre yolu çalışmaları mutlaka başlatılmalıdır. Bilindiği üzere çevre yollarının planlaması ve yapımı uzun yıllara yayılmaktadır. Şu bir gerçek ki çalışmalara bugün başlanmazsa çok geç kalacağız. Güney çevre yolu mevcut çevre yolu bütünlük sağlayarak, şehir etrafında ring hattı oluşturacak, şehir içi trafiği de rahatlatacaktır.

Bu konuyla ilgili önerilerimiz istenirse daha da detaylandırılabilir. Esas mesele şudur ki, bizim acilen bir ulaşım master planına ihtiyacımız vardır. Bu konuda ki çalışmalara destek vereceğimizi şimdiden taahhüt ederiz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ