Çorum Mercek Haber

Kadınlardan “Ölmek İstemiyoruz” eylemi

Kadınlardan “Ölmek İstemiyoruz” eylemi

Çorum’da TRT’de canlı olarak yayınlanan “Akşam Sefası” programına; bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut cinayeti damgasını vurdu.

Çorum Kadın Meclisi Üyeleri konser öncesi eylem yaparak ‘Ölmek İstemiyoruz’ yazılı döviz ve pankartı dağıttı.

Canlı yayının başlamasına dakikalar kala “ölmek istemiyoruz”, “Kadın cinayetlerini durduracağız” yazılı döviz ve pankartlarla konser alanına gelen Çorum Kadın Meclisi üyeleri, izleyicilere döviz ve pankart dağıttı.

Kadın Meclis Üyeleri adına açıklama yapan Avukat Burçin Solmaz Polat, “Emine Bulut eşi tarafından çocuğunun gözü önünde öldürüldü. Emine Bulut’un son sözü “ölmek istemiyorum” oldu. Aslında bu şiddet gören ve öldürülen tüm kadınların ortak sorunu, biz bu şehirde ölmek değil yaşamak istiyoruz.

Bu hepimizin ortak isteğidir. Bu istek öylesine anlaşılabilir bir istek ki, Çocuğu da Emine Bulut öldürülürken “anne lütfen ölme” diye haykırıyor. Biz artık güvenlik şehirler istiyoruz.

Şehirlerde yaşamak ve çocuklarımızın gözleri önünde öldürmek istemiyoruz. Çorum Kadın Meclisi olarak kadın cinayetlerini durdurmak için tüm gücümüzle çalışıp herkesin vicdanı olacağız” dedi.

Kırıkkale’de eski eşi Fedai Baran tarafından 10 yaşındaki kızının gözü önünde katledilen ve son görüntülerinde “Ölmek istemiyorum” sözleri duyulan Emine Bulut için Türkiye’nin dört bir yanından eylem çağrısı yapıldı.

Çorum’da da CHP Kadın Kolları ve Çorum Kadın Meclisi de düzenleyecekleri basın açıklamaları ile ‘Emine Bulut’ cinayetini kınayacak.

CHP Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, bugün (Cumartesi) saat 13.00’de parti binasında basın açıklaması yapacaklarını belirtti.

Çorum Kadın Meclisleri de 25 Ağustos (yarın) Pazar günü ‘ölmek istemiyorum’ sloganı ile saat 13.00’de PTT önünde kitlesel basın açıklaması düzenleyecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ