Çorum Mercek Haber

Çorum’dan deprem bölgesine 12 TIR yardım

Çorum’dan deprem bölgesine 12 TIR yardım

Çorumlular, Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremlerin ardından insanlık görevini yerine getirerek bölgeye 12 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Çorum’dan Elazığ ve Malatya’ya 10 TIR, 3 kamyon ve bir minibüs olmak üzere toplamda 12 TIR yardım malzemesi ile bir konteyner mutfak gönderildiği bildirildi.

Vali Mustafa Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamada Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından Çorum’da yardım kampanyası başlattıklarını hatırlattı.

Çorum halkının kampanyaya gönülden destek verdiğini belirten Çiftçi, şunları kaydetti:

“Depremden zarar gören vatandaşlarımızın anlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilimiz sanayicilerinden Nejat Atalay, Mehmet Özdoğan, Eyüp Yetik, Selahattin Karakaş, Uzay İnşaat ve Ali Dost bir adet mutfak konteyneri ile 1 TIR, Çorum Belediye Başkanlığı 2 TIR, 1 kamyon ve 1 minibüs, Sungurlu Belediyesi 3 TIR, Çorum TSO 1 kamyon, Gülabibey Mahallesi Muhtarlığınca 2 TIR, ÇESOB 1 TIR gıda, giyim, soba, temizlik ve hijyen malzemeleri ile Soğan Yetiştiriciliği Birliği 1 TIR ve 1 kamyon soğan deprem bölgesine gönderilmiştir.

Depremin meydana geldiği bölge AFAD Müdürlüğü ile irtibatımız devam etmekte olup, talep edildiği takdirde ihtiyaç duyulan yaşam malzemeleri Valiliğimizce bölgeye sevk edilmeye devam edecektir.

Çorumlu vatandaşlarımızın duyarlı davranışlarını takdirle karşılıyor, depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ