Çorum Mercek Haber

Çerkes kadınlara el sanatları eğitimi

Çerkes kadınlara el sanatları eğitimi

Çorum Kafkas Kültür Derneğin (KAFDER) tarafından 5 gün süreyle 15 kadına Çerkes el sanatları eğitimi verildi.

Çorum KAFDER Başkanı Hatice Nilüfer Kaya, 5 gün süren el sanatları eğitiminin Ankara KAFDER’den gelen eğitmenler Hülya Kızılkaya, Janset Mıdoğlu ve Tijan Hatam tarafından verildiğini bildirdi.

Geleneksel el sanatları içinde yer alan motifler, aksesuarlar, işlemeler olmak üzere çeşitli sanat dallarının gelecek nesillere aktarılması amacıyla kadınlara eğitim verildiği açıklandı.

Başkan Kaya, Çerkeslerin olmazsa olmazı olan atlarının eyer ve kamçılarında, işlemelerde, kadın ve erkek giysilerinde, gençlerin ve genç kızların giysi ve mendillerinde, yaşamın her alanında önemli yer tutan motiflerin, aksesuarların gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsediklerini, bu amaçla kadınlara el sanatları eğitim verdiklerini anlatarak, kadınların bu konuda el becerisi kazanmasını, kendilerini geliştirmesini sağladıklarını kaydetti.

Kaya, Çorum KAFDER ile birlikte Türkiye’nin her ilinde ve yurt dışında açılan eğitimler sayesinde yetiştirilen kursiyerlerin yaptıkları motif, aksesuar ve işlemelerin defilelerle sergilendiğini, genç nesillerin görmesine, öğrenmesine, kullanımına olanak sağlandığını bildirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ