Çorum Mercek Haber

“Atatürk’ün değerlerinde birleşmek zorundayız”

“Atatürk’ün değerlerinde birleşmek zorundayız”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, “Eğer kendi kuruluş amaçlarınızdan uzaklaşırsanız emperyalist kuvvetlere yem olursunuz” dedi.

ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, beraberinde ünlü yazar, ADD Kurucu Genel Sekreteri Prof. Dr. Anıl Çeçen ile birlikte Çorum’a geldi.

Amasya Genelgesi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Amasya’ya giderken Çorum’a uğrak veren Genel Başkan Hüseyin Emre Altınışık, ADD Çorum Şubesi’ni ziyaret ederek dernek üyeleri ve davetlilerle bir söyleşi programı düzenledi.

Söyleşi programına; ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Şube Yönetim Kurulu, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, bazı CHP’liler ve dernek üyeleri katıldı.

Basın mensuplarına bir açıklama yapan Altınışık, “Türkiye eğer cumhuriyet olarak bir ve bütün olarak yoluna devam etmek istiyorsa yeniden Atatürkçü düşünce temelinde Atatürk cumhuriyetini inşa etmek zorundadır” ifadesini kullandı.

Altınışık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Kurtuluş mücadelesinde Türk milletinin neler kazandığını tekrar hatırlatmak zorundayız. 100 yıl önce egemenliğimizi kazandık. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir dedik. Egemenlik hem uluslar arası güç odaklarından, hem de emperyalist kuvvetlerden ve saraydan alınarak millete verilmiştir. Dünyada bir ilk gerçekleştirilerek Türkiye’de, Anadolu’da TBMM açık halde Kurtuluş Savaşı verildi. Yani millet iradesiyle büyük bir Kurtuluş Savaşı verildi. Bu minvalde demokrasi, kadın hakları, özgür ve eşitliği ile üniter devlet yapısına kavuştuk.

100 yıl sonra geldiğimiz noktada maalesef bu devrim sonucunda cumhuriyet ile Atatürk’ün idealinde kazanılan değerlerimizi yeniden elde etmek için bir mücadele vermek zorundayız. Biz buna yeniden milli mücadele diyoruz. 100 yıl sonra Atatürk yok. Ama Atatürk’ün yaptıkları, yöntemler, uyguladıkları yöntemleri biliyoruz. Bu uygulanan yöntemlere yeniden sahip çıkmak zorundayız. Türkiye eğer cumhuriyet olarak bir ve bütün olarak yoluna devam etmek istiyorsa yeniden Atatürkçü düşünce temelinde Atatürk cumhuriyetini inşa etmek zorundadır.

Türkiye’nin çevresindeki ülkelere baktığımızda, Ortadoğu’ya baktığımız zaman bunu çok net görüyoruz. Eğer kendi kuruluş amaçlarınızdan uzaklaşırsanız emperyalist kuvvetlere yem olursunuz. Biz bütün ayrışmaların ötesinde Atatürk’ün değerlerinde birleşmeli, bütünleşmeli, omuz omuza hareket etmeliyiz. Bu nedenle kendimizi görevli addederek Türkiye’nin en büyük demokratik kitle örgütü olarak Anadolu’yu karış karış dolaşıyoruz.

İstanbul’da da ADD, demokrasinin kazanması için çaba harcayacaktır. Siyasetin değil ama demokrasinin sahiplenmeye ihtiyacı vardır.”

“ULUSLARARASI YÖNLENDİRMEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kurucu Genel Sekreteri Prof. Dr. Anıl Çeçen, Türkiye’nin bir uluslararası yönlendirmeyle karşı karşıya bulunduğunu ifade ederek, “Buna karşı bir olmalıyız. Nasıl Kurtuluş Savaşı’nda mücadele ettiysek, ekonomik bağımsızlığımız için mücadele etmeliyiz” dedi.

ADD Çorum Şubesi’nde Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık’ın da katılımı ile düzenlenen söyleşi programında konuşan Anıl Çeçen, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını yeniden kazanmak zorunda olduğunu vurguladı.

Çeçen, “Çorum’a geldiğimizde daha önce TIR’lardan içeriye giremezdik. Sanayileşme Anadolu’ya yayılma aşamasındaydı ve Çorum başı çekiyordu. Bu geldiğimizde hiçbir TIR yolumuzu kesmedi. Çorum’un sanayileşmeden vazgeçip geçmediğini biliyorsunuz ama Türkiye özellikle 2000’li yıllarda sanayileşmeden daha çok uluslararası sistemin hak gördüğü bir sürece yöneldi. Sanayileşmeden vazgeçen bir Türkiye ekonomik bağımsızlığından da vazgeçme noktasına geldi. Bugün yaşadığımız olaylar bu sürecin devamıdır. Çorum ile beraber Denizli ve benzeri iller Anadolu’da bir sanayi atılımının öncüsüydü. Önceden Japon malları doldururdu çarşıları, şimdi Çin malları dolduruyor. Bir uluslararası yönlendirmeyle karşı karşıyayız. Buna karşı bir olmalıyız. Nasıl Kurtuluş Savaşı’nda mücadele ettiysek, ekonomik bağımsızlığımız için mücadele etmeliyiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından ADD Şube binasında Çorumlularla sohbet eden Altınışık ve Çeçen, daha sonra Amasya’ya hareket etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ