Çorum Mercek Haber

“Eğitimde Yaşanan Değişim mi, İllüzyon mu?’’

“Eğitimde Yaşanan Değişim mi, İllüzyon mu?’’

Eğitim-Sen Çorum Şubesi tarafından “Eğitimde Yaşanan ‘Değişim’ mi, ‘İllüzyon’ mu?” konulu bir panel düzenleniyor.

Panel, 13 Ekim 2019 Pazar günü (yarın) saat 13.30’da Turgut Özal İşmerkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Panele konuşmacı olarak Eğitim-Sen Kurucu Genel Başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ile Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan katılacak.

Panelin moderatörlüğünü ise Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan yapacak.

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi’nin verdiği bilgiye göre; Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, ilk olarak saat 11.30’da parti binasında basın toplantısı düzenleyecek, ardından partililerle sohbet edecek.

Eğitim-Sen Çorum Şubesi’nin düzenlediği panele konuşmacı olarak katılacak olan Kaya, daha sonra saat 16.00’da Mecitözü Belediyesini ziyaret ederek halkla buluşacak.

EĞİTİM PİYASALAŞTI, LAİKLİK VE BİLİMSELLİKTEN UZAKLAŞTI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, “Hükümetin sürekli gerçekleştirdiği yapısal değişiklikler, bakan değişiklikleri, liyakattan uzak yönetici görevlendirmeleri ülkemiz eğitimini büyük bir başarısızlıkla karşı karşıya bırakmıştır” dedi.

Mustafa Gül, panelin içeriği hakkında şu bilgileri verdi:

“Eğitim Sen olarak yıllardır yürüttüğümüz mücadelenin en önemli kollarından birisi laik, bilimsel, kamusal eğitimin alanı olmuştur.  Çağdaş, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye’nin yolunun eğitime verilen önem ve eğitimin niteliği ile doğrudan bağlantılı olduğu evrensel bir gerçekliktir. Mandela’nın da dediği gibi; “Dünyayı değiştirecek en büyük güç eğitimdir. Yaşayan herkes için daha iyi bir dünya yaratmak bizim ellerimizde.”

Yıllardır ülkemizde en çok değişiklik yapılan alanların başında eğitim gelmektedir. En son 2012’de 4+4+4 düzenlemesiyle eğitim içinden çıkılamaz bir kaosa sürüklenmiştir. Hızlı bir şekilde eğitimin piyasalaştığı, laiklik ve bilimsellikten  uzaklaştığına tanık oluyoruz.  Hükümetin sürekli gerçekleştirdiği yapısal değişiklikler, bakan değişiklikleri, liyakattan uzak yönetici görevlendirmeleri ülkemiz eğitimini büyük bir başarısızlıkla karşı karşıya bırakmıştır.

Yeni devlet sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk görevine oldukça iddialı başlamıştı. Son zamanlarda eğitim sisteminin tüm bileşenlerini kapsayacak düzenlemeler birbiri ardına yapılıyor. Bir taraftan da vakıflarla protokoller imzalanarak bakanlık görevlerini vakıflara, diyanet devrediyor. Toplumda bakanlığın gerçekte ne yapmaya çalıştığı konusunda büyük kafa karışıklığı var. Öğrenciler, veliler, öğretmenler mağduriyet yaşıyor. Biz de çalışma alanı eğitim olan ve ülkemizin geleceği için iddiaları, idealleri olan bir sendika olarak Çorum’da bu konuyu değerlendirecek bir panel düzenliyoruz.

Panelimize Sendikamızın Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve Eğitim Sen’in kurucu ilk genel başkanı, CHP’nin eğitim politikalarından sorunlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya konuşmacı olarak katılacak. Eğitim Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan’nın da moderatörlüğünü yaptığı panelimiz 13 Ekim Pazar Günü Saat:13.30’ da Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir. Tüm velilerimizi, eğitimcileri ve tüm Çorum halkını panelimize bekleriz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ