Çorum Mercek Haber

İzmir’deki Çorumlular aşure muhabbetinde buluştu

İzmir’deki Çorumlular aşure muhabbetinde buluştu

Çorum’un Mecitözü İlçesi Körücek Köyü İzmir Derneği, Muharrem ayı nedeniyle “Aşure Günü” düzenleyerek, İzmir’de bulunan Körüceklileri bir araya getirdi.

Körücek Köyü İzmir Derneği Başkanı Kurbani Uçar’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe katılım oldukça yüksek düzeyde oldu.

Karşıyaka’da bulunan dernek merkezinde düzenlenen aşure etkinliğine; eski Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir ve Bayraklı Belediyesi eski meclis üyeleri, Çorum Aşdağul – Cevizli ve Boyacı köy derneklerinin başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, çeşitli illerin dernek başkanları, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Yönetim Kurulu, Çorumlular ve Körücekliler katıldı.

Bu arada eski Karşıyaka Kaymakamı, şu anda Kuşadası Kaymakamı Çorumlu hemşehrimiz Sadettin Yücel de eşiyle birlikte bir gün öncesinden dernek merkezini ziyaret ederek, yoğun programı nedeniyle aşure etkinliğine katılamayacağını bildirdi. Kaymakam Yücel, “Allah kabul etsin, hayırlara vesile olsun” dileklerini paylaştı.

Aşure duasını Dede Rüştem Uçar yaparken, Dede Cafer Kaygusuz da hazır bulundu.

Aşure duasının ardından, Körücekli kadınlar tarafından hazırlanan aşure çorbası, katılımcılara ikram edildi.

Dernek Başkanı Kurbani Uçar, “Aşure etkinliğimize katılan tüm canlara aşkolsun. Hak aşuremizi, ibadetlerimizi ve hizmetlerimizi kabul etsin” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Uçar, derneğin sosyal ve kültürel etkinliklerinin devam edeceğini belirterek, aşure geleneğinin önümüzdeki yıllarda da süreceğini bildirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ