Çorum Mercek Haber

Oğuzlar, kabuğunu kırıyor

Oğuzlar, kabuğunu kırıyor

Protokol üyeleri, eşleri ile birlikte Oğuzlar İlçesini ziyaret ederek, ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını tanıdı.

Vali Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve eşleri  tarafından Oğuzlar’a ziyaret gerçekleştirildi.

Oğuzlar Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldım ve beraberindeki heyet, konuklara Oğuzlar’ın doğal güzellikleri, kültürel yapısı ve ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Obruk Barajı kenarında bulunan Altınkoz tesislerini gezen, burada baraj turu atan protokol üyeleri, ilçenin en büyük gelir kaynağı olan cevizin hasat çalışmalarını inceleyerek üreticilerle sohbet etti.

Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, ziyaretle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanımız Sayın Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof Dr Ali Osman Öztürk ve değerli eşlerine İlçe Kaymakamımız Sayın Hacı Asım Akgül, Belediye Meclis Üyelerimiz, AK Parti İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Ali Ekmekçi, İl Genel Meclis Üyemiz Sayın Arif Çamiçi ile birlikte saklı cennet Oğuzlarımızın doğal güzellikleri hakkında bilgi verdik.

İlçemizin karış karış gezildiği ziyaret esnasında; konuklarımız ilçe halkı ile bir araya gelerek ilçemizin ulu çınarları ile hasbıhal ettiler.

Yüzüncü Yıl Atatürk Parkımızda Oğuzlarımızın turizm potansiyelini arttırmaya yönelik geliştirdiğimiz butik otel projemiz hakkında bilgi verdik. İlçemizin turizmini geliştirmeye yönelik uzun vadeli projeler hakkında istişarede bulunduk.

Ceviz hasadının yapıldığı, tüm sokaklarımızın cevizlerle donandığı bu dönemde, üreticilerle bir araya gelen konuklarımız, kolay gelsin dileklerini ileterek samimi bir sohbet gerçekleştirdiler. Oğuzlar77 cevizimiz hakkında bilgi verdiğimiz ziyaret esnasında cevizin yan ürünlerinin geliştirilmesine yönelik bilgi alışverişinde bulunuldu.

rbt

İlçemizde atıl halde bırakıldığı için metruk hale dönüşen eski sağlık ocağı binasını gösterip onun bulunduğu alana yapmayı planladığımız Millet Bahçesi projemiz hakkında bilgilendirmede bulunduk. Göreve başladığımız günden beri terk edilmişliğinden dolayı ihmal edilip metruk hale dönüşen ve güvenliği tehdit eden binaları yıkarak hem güvenlik sorununu ortadan kaldırdığımızı hem de ilçemizde nefes alınabilir alanlar oluşturduğumuzu belirtmemin ardından çalışmalarımızdan dolayı tebriklerini ileten Sayın Valimiz; ilçe halkının can güvenliğinin daha önemli olduğunu belirtti.

Doğal güzellikleri ile saklı cennet Oğuzlarımızın son günlerde yamaç paraşütçülerinin ilgi odağı haline gelmesi ve su sporları için eşsiz bir yer olmasından dolayı tercih edildiği ile ilgili bilgilendirmede bulunduk. Yamaç paraşütü yapan sporcularımızın atlayışını izleyip atlayış sonrasında onlarla biraraya geldik.

İlçemizin doğal güzelliklerine, kültürel özelliklerine, demografik yapısına, ekonomik yapısına  ve turizmine yönelik bilgilendirmede bulunduğumuz ziyaretten dolayı Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanımız Sayın Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve değerli eşlerine teşekkür ederim.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ