Çorum Mercek Haber

Ovasaray Köyü’nde ‘çiğdem aşı’ şenliği

Ovasaray Köyü’nde ‘çiğdem aşı’ şenliği

Unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerimizin yaşatılması amacıyla Çorum merkeze bağlı Ovasaray Köyü’nde “Çiğdem Aşı Şenliği” düzenlendi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Ovasaray Şehit Arslan Eren İlkokulu ve Ortaokulu Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen etkinliğe İl Halk Kütüphanesi ile Ovasaray Köyü Muhtarlığı ve köy halkı da destek verdi.

Ovasaray Köyü ilk ve ortaokul öğrencileri, öğretmenler ve kurum temsilcileri eşliğinde köy meralarına giderek, karların erimesiyle birlikte çıkmaya başlayan sarı çiğdemleri topladı. Toplanan çiğdemler, bir iğde dalına takılarak, çocukların söylediği maniler eşliğinde köyde dolaşılarak evlerden yağ, bulgur gibi malzemeler toplanıp heybeye dolduruldu. Toplanan bu malzemeler ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce temin edilen malzemelerden okul bahçesinde çiğdem aşı pişirilerek öğrencilere ve köy halkına ikram edildi.

İkram öncesi yapılan konuşmalarda, millet olarak varlığımızı sürdürebilmemiz için kültürel değerlerimizi unutturmadan, sonraki nesillere aktarmanın önemi vurgulandı. Ayrıca yöresel oyunların, çocukların hayata hazırlanmasında, birlikte iş yapabilme becerilerinin geliştirilmesinde ve toplum kurallarına uyulmasının sağlanmasında olumlu etkileri olduğu kaydedildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ