Çorum Mercek Haber

Tüfekçi: “96 yaşındayız, Türkiye’nin teminatıyız”

Tüfekçi: “96 yaşındayız, Türkiye’nin teminatıyız”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 96. yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor.

CHP Çorum İl Teşkilatı, partinin 96. kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çelenk sunma törenine; İl Başkanı İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, İl ve Merkez İlçe Yönetimi, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, eski il başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende parti adına hazırlanan çelenk, İl Başkanı Tüfekçi tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu.

Törenin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Başkanı Tüfekçi, CHP’nin Türkiye’nin umudu ve teminatı olduğunu vurguladı.

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının siyasi olduğuna işaret eden Tüfekçi, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan yumurtalı saldırıyı da kınadı.

Tüfekçi, “Ülkemizi kurtaran ve kuran parti olarak 96. kuruluş yıldönümümüzü kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve haklı gururunu yaşarken, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na 7 yıl önceki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle verilen hapis cezasının da şokunu ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu karar tamamen siyasidir ve Türkiye’de yargı erkinin artık milletin değil AKP rejiminin emri altındaki bir enstrüman olduğunun ispatıdır” dedi.

“ÜLKEMİZİN AYDINLIK GELECEĞİ, TEKRAR CHP İLE MÜMKÜN OLACAK”

CHP İl Başkanı Tüfekçi, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kuran, demokratik, laik sosyal hukuk devletini inşa eden, adaleti sağlayan bir parti olduklarını dile getirerek, “Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin attığı her ileri adımda vardır. Cumhuriyeti kuran partimiz demokrasinin yerleşmesini ve adaleti de sağlamıştır. Ancak 17 yıllık AKP iktidarının adaleti ve demokrasiyi ne hale getirdiğini üzülerek izliyoruz. Ülkemizin aydınlık geleceği, tekrar CHP ile mümkün olacak” ifadesini kullandı.

Tüfekçi, açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün 96. kuruluş yıldönümünü kutladığımız şanlı Cumhuriyet Halk Partimizin kurucu ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ü, o günden bu yana partimizin genel başkanlığını yapmış ve kendilerini memleketine adamış tüm liderlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 96. yıldönümünü gururla kutluyoruz.

Bundan 94 yıl önce diktatörlük yerine ‘cumhuriyet’ diyen, baskı ve şiddetle tek adam yönetimi yerine özgürlüğü seçen, bağnazlığın ve irticanın yerine çağdaş ve uygar yönetim şeklini benimseyen, ülkesindeki her ferdin özgür bir birey olması için cansiperane mücadele eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil bir il başkanı olmak, sade bir ferdi ve neferi olmaktan onurluyum, gururluyum.

Büyük devlet adamı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyetten önce 9 Eylül 1923’te Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren her bir birey bu onuru ve haklı gururu yaşıyor, yaşayacak. CHP, 96. kuruluş yıldönümünde yine halkımızın umut kaynağı.

Cumhuriyet Halk Partimiz ülkemizin kurtuluşunda ve kuruluşunda hainlerin amaçlarını yok eden, manda ve himayeye karşı duran, gücünü milletten alan, kurucusu Atatürk’ün ülküsünden hiç ayrılmayan, ülkemize umut olan partidir.

Dünyadaki ve coğrafyamızdaki savaşlar, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve partimizin “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesinin haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.

“ADALET, BARIŞ, AYDINLIK

CHP İKTİDARI İLE MÜMKÜN”

Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyetin mirasını yiyenlerin değil, bu mirası yaratanların, bu mirasa sahip çıkıp, yarına taşıyanların partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, adaleti yok edenlerin değil, çağdaş hukuk sistemini kurup adaleti sağlayanların partisidir.

Biz CHP’liler, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen; laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerinin ve demokrasinin yılmaz savunucuları olarak, her zaman ve her koşulda tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz.

Ulusal bağımsızlığı kazandıran, modern Türkiye’yi yaratan, ülkemizi demokrasiyle tanıştıran bir partidir CHP. Her biri küresel ölçekte anlamlı, büyük başarılara imza atmış bir parti. Milli mücadeledir, bağımsızlıktır, bilim ve eğitim reformudur, kadın erkek eşitliğidir, demokrasidir, sosyal adalettir. CHP, Türkiye’nin temelidir. CHP öncülüğünde bir demokratik dalganın yükselişini ortaya koydu ve son yerel seçimlerde otoriter yönetime dersini verdi. Şimdi sıra bu yönetimi yaklaşan seçimlerde değiştirmekte. CHP, bu günü köklerinden alıyor. Yapılmamışı yapmak, başarılamayanı başarmak CHP’nin köklerinde var. CHP’nin kökleri Türkiye’nin temelidir.

“BAŞARAMAYACAKLAR…

DEMOKRASİ KAZANACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. kuruluş yıldönümünü kutladığı bu günlerde İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası da bizleri derinden üzen bir olay olmuştur.

Canan Kaftancıoğlu, 25 yıl sonra İstanbul’daki AKP iktidarını bitiren CHP İstanbul İl Başkanı olarak tarihe geçmiş bir isimdir. 7 yıl önceki sosyal medya paylaşımlarının gerekçe gösterilerek 5 ayrı suçlamadan, ertelemesiz bir şekilde verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası siyasi bir karardır.

Bu karar tamamen siyasidir ve Türkiye’de yargı erkinin artık milletin değil AKP rejiminin emri altındaki bir enstrüman olduğunun ispatıdır. Yargı bir kez daha milletin yargısı olup, bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edeceğiz. Başaramayacaklar. Demokrasi kazanacak.

Bu arada Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Aydın’ın Kuşadası Belediyesi önünde yurttaşlara hitap ettiği esnada bazı kişilerin çirkin saldırısına uğramasını da şiddetle kınıyoruz.

Saldırganların bir an önce hak ettikleri cezaya kavuşturulmasını diliyor, Genel Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kuran, demokratik, laik sosyal hukuk devletini inşa eden, adaleti sağlayan bir partidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin attığı her ileri adımda vardır. Cumhuriyeti kuran partimiz demokrasinin yerleşmesini ve adaleti de sağlamıştır. Ancak 17 yıllık AKP iktidarının adaleti ve demokrasiyi ne hale getirdiğini üzülerek izliyoruz.

Ülkemizin aydınlık geleceği, tekrar Cumhuriyet Halk Partisi ile mümkün olacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığı bile Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını sürdürmesinde büyük bir güvence oluşturmaktadır. Ve Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece de bu güvence sürecektir.  İlke ve programlarını benimsemekten, rozetini taşımaktan onur ve gurur duyduğum partimin 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere partimizin kuruluşunda, gelişmesinde emeği olan herkesi saygıyla anıyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ