Çorum Mercek Haber

2021 yılının ilk 5 ayında 95 kadın öldürüldü

2021 yılının ilk 5 ayında 95 kadın öldürüldü

Çorum Milletvekili Tufan Köse, kadın cinayetlerinin ve kadına karşı şiddetin önüne geçilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP’li Köse, kanun teklifi ile, kadına karşı şiddetin  en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bununla ilgili davalarda zamanaşımının uygulanmamasını amaçladıklarını ifade etti.

Türkiye’de son 20 yılda kadına karşı şiddetin giderek arttığını ve bunun karşısında yaptırımların ve önlemlerin yetersiz kaldığını ifade eden Çorum Milletvekili Tufan Köse, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda Değişiklik Yapılması için Kanun Teklifi verdi.

2021 yılının ilk 5 ayında 95 kadının öldürüldüğüne dikkat çeken Köse, her 3 kadından 1’inin yaşamının herhangi bir döneminde fiziksel ve cinsel şiddetin birine ya da her ikisinde de maruz kaldığına vurgu yaptı. Köse, kadına karşı şiddetin en ağır şekilde cezalandırılması, şiddetin engellenmesi ve yok edilmesi gerektiğini söyledi.

Köse, TCK’nın 66’ncı maddesi’nde şöyle bir değişiklik önererek dava zaman aşımının uygulanmamasını istedi.

“(8) Kadınlara karşı cinsiyete dayalı şiddet kapsamında işlenen kasten öldürme ve kasten yaralama suçları ile bu Kanun’un altıncı bölümünde düzenlenen cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar bakımından dava zamanaşımı uygulanmaz.”

CHP’li Köse, vermiş olduğu kanun teklifi ile, kadına karşı, kadın olduğu için yöneltilen kasten öldürme eyleminin Türk Ceza Kanunu’nda yer alan en ağır ceza ile cezalandırılması gerektiğini de ifade etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ