Çorum Mercek Haber

Başkan Aşgın, gazetecileri ağırladı

Başkan Aşgın, gazetecileri ağırladı

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 111. Yıldönümü ve Basın Bayramı nedeniyle yerel ve yaygın basının temsilcileri ile bir araya geldi.

Çorumpark içerisinde bulunan Havuzbaşı Restaurant ve Cafe’de basın mensuplarını ağırlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın, gazetecilerden bir de isteği oldu. Yerel basının güçlü ve olabildiğince özgür olduğunu iddia eden Başkan Aşgın, haber ve bilgilerin günümüz dünyasında bir tuşla dünyanın diğer ucuna ulaştığını dile getirerek, Çorum’un imajının güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Aşgın, “Çorum çok güzel bir şehir. Yerin altında ve üstünde bütün renkleriyle çok güzel. Bütün mahalleleri, farklı düşünceleri ve insanları ile güzel. Bazen yaptığımız haberlerin şehrimizin imajına zarar verdiğini üzülerek görüyoruz. Birilerini sevmediğimiz için yazılıp çizilen haberler Çorum’da olumsuz etkiliyor. Çorum’u basın mensupları da seviyor. Yaptığımız haberin şehrin imajına nasıl katkısı olur diye düşünürsek memnun oluruz. Ama takdir sizin. Eğer böyle yaparsak şehrimizin için güzel katkılar sunarız. Bu konuda hassasiyetinizi biliyor, takdir ediyorum ama daha iyi olması noktasında istirhamım olsun istedim” dedi.

Yerel basına sosyal içerikli aktivite ve projelerde destek vermeye hazır olduklarını vurgulayan Aşgın, şöyle dedi;

“Sosyal projelerde daha fazla katkıda bulunmak isterim. El ele gönül gönüle daha güzel işler yapacağız. Bu arada bugün için 15 Temmuz’u hatırlatmak gerekir. Kötülükten iyiliğe çeviren o geceyi basın oluşturdu. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan halkımızı basın aracılığıyla meydana davet edemeseydi, belki bugün böyle bir toplantı yapıyor olamazdık. 15 Temmuz’da şehit olan gazeteciler ve gazilerimiz var. Vefat eden tüm gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sizleri tüm renklerinizle seviyoruz. Bayramınızı tebrik ediyorum. Davetimize icabet ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Başkan Aşgın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemekli programa; Belediye Başkan Yardımcıları Turan Candan, İsmail Yağbat, Alper Zahir, gazeteci derneklerinin yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Yemek sonunda Aşgın, gazetecilere günün anısına birer karanfil hediye ederken, daha sonra ise hatıra fotoğrafı çektirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ