Çorum Mercek Haber

Seramik sektörü, Çenesiz ile yola devam…

Seramik sektörü, Çenesiz ile yola devam…

Türkiye Seramik Federasyonu, hemşehrimiz işadamı Erdem Çenesiz ile yola devam kararı aldı.

2 yılda bir düzenlenen Türkiye Seramik Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nun, bu yıl 9’uncusu gerçekleştirildi.

Genel Kurulda yerli kaynaklarla üretim yapan seramik sanayisinin gelişen yapısı değerlendirilerek, 2017-2019 yılları faaliyet raporu masaya yatırıldı.

Ekonomistler tarafından hazırlanan ‘Seramik Sektörü Yerli Katma Değer Raporu’nun da açıklandığı toplantıda sektörün duayen isimlerine de plaket verildi.

Törenin ardından yapılan yeni dönem seçiminde 2019-2021 dönem başkanlığına oy birliğiyle ikinci kez hemşehrimiz iş adamı Erdem Çenesiz getirildi.

Seramik sektörü, Türkiye’ye yüksek katma değer sunan lokomotif sektörler arasında yer alıyor. Yerli kaynaklarla üretim yapılarak ihracatta öne çıkan seramik sektörü ülke ekonomisine büyük destek sağlıyor.

14 Haziran 2019 tarihinde Wyndham Grand İstanbul Levent’te düzenlenen ve geniş çapta katılımın olduğu kurulda, rakamlarla seramik sektörünün büyüklüğü ele alınırken, yeni dönem hedeflerden ve sektörün sorunları ile çözüm önerilerinden de bahsedildi. Kurulda, ekonomist ve akademisyenler tarafından hazırlanan Haziran 2017-2019 dönemlerini kapsayan faaliyet raporu sunumunun ardından plaket töreni ve yeni dönem başkanlık seçimi de gerçekleştirildi.

10 YILDA 7,32 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Türkiye Seramik Federasyonu tarafından hazırlanan raporda, 10 yıllık süre zarfında, 7,32 milyar dolarlık inşaat seramikleri ihracatının gerçekleştirildiği görülüyor.

Aynı dönemde seramik kaplama malzemeleri ihracatının 5,33 milyar dolar ve seramik sağlık gereçleri ihracatının da 1,97 milyar dolara ulaştığı dikkat çekiyor.

Rakamlar, inşaat seramikleri ihracatının yıldan yıla kademeli olarak arttığını gösteriyor. 10 yıl içerisinde gerçekleştirilen toplam 7,32 milyar dolarlık ihracatın, 5,93 milyar dolarlık yerli katma değer yarattığı gözlemleniyor. Aynı dönemde, seramik kaplama malzemeleri ihracatından 4,32 milyar dolar ve seramik sağlık gereçleri ihracatından ise 1,97 milyar dolar yerli katma değer elde edildi.

İNŞAAT SERAMİKLERİ SEKTÖRÜ, ÜRETİMDEN KATMA DEĞER YARATIYOR

2009-2018 yılları arasında, inşaat seramikleri sektörünün üretimden yarattığı katma değer, sürekli bir artış eğilimi içinde. 10 yıllık dönemde, seramik kaplama malzemeleri toplam 13,0 milyar TL ve seramik sağlık gereçleri ise 5,5 milyar TL üretimden katma değer yarattı. Bu sayede inşaat seramikleri sektörü, son 10 yılda cari fiyatlarla 18,5 milyar TL üretimden katma değer yaratmış oluyor. İnşaat seramikleri sektörünün katma değer yaratma gücünün 2009 yılında yüzde 29,4, 2018 yılında ise yüzde 36’ya yükseldiği görülüyor. 

10 YILDA 56,8 MİLYAR TL DEĞERİNDE ÜRETİM YAPILDI

İnşaat seramikleri sektöründe yapılan üretimin, ülke ekonomisine büyük katkıları bulunuyor. Açıklanan raporda, 2009-2018 yılları arasındaki 10 yıllık dönemde, seramik kaplama malzemelerinin toplam 42,1 milyar TL’ye ve seramik sağlık gereçlerinin ise 14,7 milyar TL üretim değerine ulaştığı gözlemleniyor. İnşaat seramikleri sektörünün son 10 yılda cari fiyatlarla 56,8 milyar TL değerinde üretim yaptığı belirtildi.

YENİ DÖNEMDE BAŞKANLIK İKİNCİ KEZ ERDEM ÇENESİZ’E EMANET EDİLDİ

2017-2019 dönemi başkanlığını yürüten Erdem Çenesiz, genel kurulda yapılan oylama ile 2019-2021 yılı yeni dönem başkanlığını da çoğunluğun onayı ile aldı. Başkanlık yardımcılığına ise; Zeki İlter Yurtbay, Ali Ercan, Hasan Pehlivan, Erkan Güral, Müfit Ülke, Hakan Çanakçı, Ferdi Erdoğan, Aydın Eşer ve Nihat Özyurt seçildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ