Çorum Mercek Haber

“Her Yerde Sanat” Etwining projesi başarıyla sürüyor

“Her Yerde Sanat” Etwining projesi başarıyla sürüyor

Resim öğretmenlerinin bir araya gelerek hayata geçirdikleri “Her Yerde Sanat” Etwining projesi başarıyla sürüyor.

Projenin kurucusu Hilal Evgen Abacı, “Sanat toplumların kimi zaman oyun dürtüsü ile, kimi zaman dini sebepler kimi zaman ise estetik kaygı ile mağara duvarlarına çizerek insanların duygularını, hislerini veya gördüklerini ifade etme yolları olmuştur. Sanat toplumlar arasında etkileşim ve gelişim göstererek günümüze gelmiştir. Zihinsel açıdan ise her bireyin zihinsel ve duygusal gelişiminde sanatın önemli olduğu da bilinmektedir. Bu konuda yapılan araştırmalar da bunun kanıtı niteliğindedir” dedi.

Zehra Özhan ise “İnsanoğlu tarihte var olduğu ilk günden itibaren yaşadığı tabiatın zorluklarıyla uğraşırken geliştirdiği düşünülen tekniklerle zaman içinde bilişsel gelişimine paralel olarak sanatsal atılımlarda da bulunmuş; temel ihtiyaçlarını yanında aynı zamanda estetik kaygılarda sergilemiştir. Hoş olanı fark eden insan sanatın uzun sürecek olan serüvenine adım atmıştır” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Esin Gürsoy da, “Sanatın gelişimi, toplumsal gelişmenin yanında toplumsal yaşamın yapısına doğrudan bağlıdır. Sanatın işlevi ne duygusal bir rahatlama ne de haz duygusudur. Sanatın birden fazla yönlü olması, kültürel, eğitimsel, ulusal ve evrensel işlevleri ile onu çok yönlü ve değerli kılmaktadır” ifadesini kullandı.

Hilal Sevgen Abacı, “Uzaktan eğitim yolu ile öğrencilerimize ulaştığımız bu dönemde öğrenciler ile yaptığımız çalışmalarda kullandıkları fanus gibi meteforlar öğrencilerimizin yaşadığı sınırlılık hissini fark ettirmiştir. Bu bağlamda sanatın her yerde olması öğrencilerimize ışık olurken, toplumsal farkındalık oluşturması hedeflenmektedir.

En önemli amacımız sanatı erişilebilir kılmak. Bununla beraber evde, sokakta, bahçede etkinlikler düzenleyerek izleyicinin oradan geçerken izleme ve görme şansı olacağı alan oluşturmak hedeflenmiştir. Sağlıklı bir toplum için önce zihinsel ve ruhsal sanat ile toplumu rahatlatmalıyız. Bu bağlamda sanatı yaygınlaştırmak ve sanat eğitiminin önemini kavratmak amaçlanmıştır” diyerek projesini tanıttı.

Kuruculuğunu Ankara Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi resim öğretmeni Hilal Sevgen Abacı ve Etimesgut Bilim ve Sanat Merkezi resim öğretmeni Esin Gürsoy’un yaptığı projenin proje ortakları ise şu isimlerden oluşuyor:

Ankara Etimesgut Bilim ve Sanat Merkezi resim öğretmeni Zehra Özhan, Ankara Etimesgut Bilim ve Sanat Merkezi resim öğretmeni Sefa Kurak, Manisa Akhisar Selçikli Mustafa Sabırlı Ortaokulu resim öğretmeni Hüseyin Coşkun, İzmit Bilim ve Sanat Merkezi resim öğretmeni Ufuk Tekin, Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi resim öğretmeni Meral İlgün, Öğretmen Kubilay Ortaokulu resim öğretmeni Nermin Sinan, Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi resim öğretmeni Yurdagül Ünver İpek

AB ortakları:

Skopje, Kuzey Makedonya SUGS “ZefLushMarku”-SkopjeAjsheBegiri, Bitola, Kuzey MakedonyaOU “GjorgiSugarev” AnetaHristova ,Sarajevo, Bosna-Hersek Privatnaustanova Školskicentar MAARIF SCHOOLS OF SARAJEVO (Škole „Maarif“ Sarajevo) Azra Kadric.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ