Çorum Mercek Haber

Sporda engel yok

Sporda engel yok

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Engelsiz Spor Şöleni’nde öğrenciler ve çocuklar gönüllerince eğlendi.

Engelliler, yaptıkları gösterilerle sporda engel olmadığını ispat ettiler.

Mehmetçik Parkı İnci Halı Saha’da düzenlenen şölene Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, engellilerin sosyal hayata katılarak, her yerde var olmaları ve eşit haklara sahip bireyler olarak görülmelerinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ise, sporun bir yaşam biçimi haline getirilmesi bakımından çok büyük önem arz ettiğini belirtti.

Programda bir konuşma yapan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da, Belediye Başkanı olduktan sonra gerçekleştirdikleri il vaadin engellilere yönelik olarak hayata geçirilecek olan “engelsiz taksi” olduğunu söyledi.

Aşgın, çalışanların tamamının engellilerden oluşan kafe ve engelsiz parklar projelerinin çalışmalarının başladığını ifade etti.

Etkinlikte daha sonra müzikler eşliğinde gönüllerince eğlenen öğrenciler, protokol ile ip çekme, masa tenisi, bilek güreşi, langırt, ve penaltı atışı müsabakalarında güç gösterisi yaptı.

Şölen, öğrencilerin müzikler eşliğinde yaptığı etkinlik ile akşama kadar devam etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ