Çorum Mercek Haber

Osmancık’ta 24 saat radarla hız denetimi

Osmancık’ta 24 saat radarla hız denetimi

Çorum Osmancık Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği görevlilerince D/100-16 Devlet Karayolunun çeşitli mevkilerinde 24 saat esasına göre radarla hız denetimleri ile sürücü ve araçların kontrolleri yapılıyor.

Dünya genelinde trafik kazalarının başlıca nedenlerinin ilk sırasında “aşırı hız” gelmekte. Ülkemizde de meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının %41’inin hız ihlallerine bağlı olarak meydana geldiği, bu kazaların önemli bir kısmının Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerinde olduğu istatistiklerden anlaşılmakta.

Sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, hız başta olmak üzere araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak, emniyet kemeri takmamak gibi ihlalleri önlemek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı  olduğu gibi Osmancık Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği görevlilerince de  “hız denetimleri” gerçekleştiriliyor. Denetimler sonucunda hız limitini aşan, hız ihlali yaptığı tespit edilen  ve trafik kurallarına uymayarak kuralları ihlal eden araç ve sürücülerine idari yaptırım uygulanırken, haklarında yasal işlem yapılıyor.

Osmancık Emniyet Müdürlüğü, sürücülere hem kendilerinin, hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymaları gerektiği hatırlatarak, hız ihlalinde bulanan sürücülere idari yaptırım uygulandığını bildiriyor.

Osmancık’ta denetimlerin 24 saat devam edeceği açıklandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ