Çorum Mercek Haber

Evcilleşen leylek göç etmedi

Evcilleşen leylek göç etmedi

Kargı’da evcilleştirilen bir leylek, göç etmeyerek ilçede kalmayı tercih etti.

Kargı ilçesinde, Ali Yüksel Kavuştu Parkı işletmecisi Akif Kurt, evinden iş yerine giderken annesi tarafından yuvadan atılan yaralı leylek yavrusunu görerek işletmeciliğini yaptığı çay bahçesine getirdi.

İşletmeci Kurt, yavru leyleğin yaralarını sardıktan sonra yaklaşık iki ay besleyerek hayata kazandırdı.

“EVCİLLEŞMEZ DENEN LEYLEK EVCİLLEŞTİ”

Bu süre içinde yavruluk döneminden yetişkinlik dönemine geçen leylek, kısa sürede kendisiyle şefkatle ilgilenen işletmeciden ayrılmadı.

En önemlisi ise göç mevsiminin başladığı Ağustos ayında göç etmeyerek kendisini kurtaran işletmecisinin yanında kaldı.

Her sabah iş yerine geldiğinde leyleğin kendisini kanat çırparak karşıladığını ve kısa süre uçarak tekrar kendisinin yanına geldiğini söyleyen Kurt; “Bir gün evden işe gelmek üzere yola çıktığımda yol kenarında yaralı ve bitkin bir şekilde yavru leyleği gördüm. Hemen işletmeciliğini yaptığım çay bahçesine getirerek yaralarını sardım ve yaklaşık iki ay boyunca düzenli bir şekilde besledim. Şu an devamlı çay bahçemizin içerisinde gezinti yapıyor, kısa süreli uçuyor ve tekrar buraya geliyor. Her sabah geldiğimde kanatlarını çırparak beni karşılıyor. Göç mevsiminde ise göç etmeyerek yanımızda kalmayı tercih etti. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte şu an ona sıcak bir yuva hazırlıyoruz” dedi.

Kurt ayrıca leyleğin çay bahçesine gelen müşterilerin de yoğun ilgisini çektiğini belirterek, “Çay bahçemize gelen müşterilerimiz leylekle fotoğraflar çektiriyorlar ama özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyor” şeklinde konuştu. (İbrahim Efe)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ