Çorum Mercek Haber

Ulu Önder’i saygı ve özlemle andık

Ulu Önder’i saygı ve özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da anıldı.

Atatürk Anıtında düzenlenen anma programına yoğun bir katılım oldu.

Çorum Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı´na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, Mustafa Kemal Atatürk´ün 81 yıl önce ebediyete intikal ettiği an olan saat 09.05´de sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma törenine genciyle yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle yoğun bir katılım olduğu gözlenirken, aileler çocuklarıyla birlikte programa katıldı. Vatandaşlar çelenk törenin ardından anıta karanfil bıraktı.

Törene; Vali Mustafa Çiftçi, İl Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Uzunoğlu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsacmacı, bazı siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askerler, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Örgütünden de kitlesel katılım sağlandı. CHP’liler anma programının ardından hep birlikte anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anıttaki törenin ardından Devlet Tiyatro Salonu’nda anma programı düzenlendi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ