Çorum Mercek Haber

Dutludere sulama projesinde ihale tamam, inşaat başlıyor

Dutludere sulama projesinde ihale tamam, inşaat başlıyor

AK Parti Çorum Milletvekili ve Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Oğuzhan Kaya, yapımı tamamlanmakta olan Kırkdilim tünellerinden sonra ekonomik olarak Çorum’a en büyük yatırım olacak olan Obruk Dutludere Sulama Projesi ihalesinin yapıldığını müjdeleyerek, inşaat çalışmalarına hemen başlayacaklarını söyledi.

Milletvekili Kaya, ihalesi yapılan Obruk Dutludere Sulama Projesi’nin bitimiyle birlikte kıraç toprakların su ile buluşacağını, proje sonrası çiftçinin yılda en az iki ürün alacağını vurguladı.

 

TOPLAM 54 BİN 570 DEKAR

ALAN SUYLA BULUŞACAK

Projenin hayata geçmesiyle yılların özleminin sona ereceğini aktaran Oğuzhan Kaya, Çorum Obruk Dutludere Sulama Projesi’nin toplam 54 bin 570 dekar arazi sulayacağını ve daha önce kapalı sistem sulama kısmı olan 6 bin 310 dekar alanın sulamaya açıldığını hatırlatarak, “Bu ihale kapsamında geri kalan 43 bin 440 dekarlık cazibeli alan ve 4 bin 820 dekarlık sol sahil pompaj sulaması dahil olmak üzere toplamda 48 bin 260 dekarlık alanı daha (açılan kısım dahil 54 bin 570 dekar) sulayacak olan tesisin ikmal inşaatı 7 Mart 2023 tarihinde ihaleye çıkacaktır.

Projenin tamamlanması ile Laçin, Dodurga ve Osmancık yöreleri sulu tarıma geçecektir. Ayrıca tesisin tamamlanmasıyla 8 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacaktır” dedi.

KIRAÇ TOPRAKLAR SU İLE BULUŞACAK

Kaya, ihalesi yapılan projenin bitimiyle sağ sahil sulamadan Laçin Kuyumcu’dan başlayarak Osmancık, Kınalıtaş oradan Osmancık bağlarına kadar olan araziler sulanarak, sol sahilden Dodurga ilçe arazileri, Ağıroğlan Köyü ve Gürleyik Mahalleleri tarım arazilerinin sulamasının yapılacağını kaydetti.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, bu projenin hayata geçirilmesinde kendilerinden desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye teşekkür etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ