Çorum Mercek Haber

“Onca problem dururken, komedi gibi öneri verdiler”

“Onca problem dururken, komedi gibi öneri verdiler”

Çorum İl Genel Meclisi’nde ilginç bir öneri gündeme geldi. Meclis, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ne zaman başladığını ve kimler arasında yapıldığını araştıracak.

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Erkan Yıldız, İl Genel Meclisi’nin çözülmesi gereken onca problem dururken, böylesine bir konuyu araştıracak olmasına sert tepki göstererek, “Gelin partimize ben size Kıbrıs Barış Harekatı’nın kimler arasında yapıldığını, neden çıktığını anlatayım, siz de gidin ilçenizin derdini, sıkıntısını nasıl çözeriz diye çalışın” dedi.

 

KOMEDİ Mİ, TRAJEDİ Mİ?

İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantıları başlarken, meclise ilginç bir araştırma önergesi sunuldu.

Oğuzlar İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Tiryaki, Kargı İl Genel Meclis Üyesi Vahit Kabakcı ve Laçin İl Genel Meclis Üyesi İsmail Keşliktepe tarafından ‘Kıbrıs Barış Harekatı’nın ne zaman başladığı, kimler arasında yapıldığı’ şeklinde ilginç soru önergesi verildi. Soru önergesi, Mecliste kabul edildi ve araştırılacak.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Önerge aynen şu şekilde:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimizce Kıbrıs’ta Türklerin Rumlar tarafından uğradığı baskı ve zulmü önlemek adına, adada barış ve huzuru sağlamak amacıyla başlatılan Kıbrıs Barış Harekatı ne zaman başladı? Kıbrıs Harekatı’nın çıkış ana sebepleri nelerdir? Kıbrıs Harekatı kimler arasında yapıldı, taraflar kimlerdi? Kıbrıs Barış Harekatında parola ne idi? Kıbrıs harekatında taraflar arasındaki maddi kayıplar nelerdir? Harekatta gazi ve şehit sayımız kaçtır? Bu harekatın ilerlemesinde anlaşmaya varılan şartlar belli mi? Sonuçlar nelerdir?”

Konunun araştırılarak meclisin ve kamuoyunu bilgilendirilmesi amacıyla yazılı önerge incelenmek üzere Şehit Yakınları, Gaziler ve İnsan Hakları Komisyonuna havalesi Başkan Mehmet Bektaş tarafından ona sunularak, oy birliği ile kabul edildi.

ERKAN YILDIZ’DAN SERT TEPKİ

İYİ Parti İl Başkanı Erkan Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İl Genel Meclisi’nin içler acısı durumunu eleştirdi.

Erkan Yıldız’ın açıklaması şu şekilde:

“Çorum İl Genel Meclisi’nde haftanın önergesi komedi gibi…

Oğuzlar İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Tiryaki, Kargı İl Genel Meclis Üyesi Vahit Kabakcı ve Laçin İl Genel Meclis Üyesi İsmail Keşliktepe tarafından ‘Kıbrıs Barış Harekatı’nın ne zaman başladığı, Kıbrıs Harekatı’nın kimler arasında yapıldığı’ şeklinde ilginç soru önergesi verilmiş.

 

BAŞKA YAPACAK İŞİNİZ Mİ KALMADI?

Sayın İl Genel Meclisi Üyeleri: Ak Partili Oğuzlar, Kargı, Laçin seçmeni sizlere bunun için mi oy verdi? Yapacak hiç bir işiniz kalmadı mı?

Oğuzlar İl Genel Meclisi Üyesi Sayın Tiryaki: Oğuzlar halkının ürettiği ceviz hakkında soru önergesi veremiyorsunuz korkunuzdan. Moldova’dan gelen ceviz içi yüzünden Oğuzlar’da üretilen cevizin fiyatı düşmedi mi?

Kargı İl Genel Meclis Üyesi Sayın Kabakcı: Beygircioğlu Kavşağından Kargı’ya kadar yapımı 3 yıldır süren 11 km yolun neden bitmediğini niçin gündeme getirmiyorsunuz?

Bir dönemlerin yol boyunun en meşhur konaklama yeri olan Hacıhamza Beldesinin bir köye dönüştüğünü neden sorgulamıyorsunuz?

Hacıhamza’da eğitim konusundaki ciddi eksikliği, Hacıhamza köyünde Şehit Nuri Yıldız’ın ismini taşıyan Çok Programlı Anadolu Lisesinin kapanmasının ardından lise çağındaki öğrencilerin Osmancık ve Kargı’ya taşımalı ve yatılı okullara gitmek zorunda bırakıldığını niçin meclis gündemine getirmediniz?

Hastanesi olan ama doktoru olmayan bir Kargı’mız var. Kan tahlillerinin bazıları neden Osmancık ilçesine gidiyor?

Laçin İlçemiz zaten üvey evlat muamelesi görüyor, hali içler acısı.

 

İL GENEL MECLİSİ, GIRGIR – ŞAMATA YERİ DEĞİL

Çorum halkı sizi meclise gönderirken gırgır – şamata yapın, meclisimizi oyalayıp meşgul edin diye mi oy verdi?

İlçesinin derdini bilmeyen meclis üyesi, ecdadının tarihini nerden bilecek? Ayıptır yahu…

Gelin partimize ben size Kıbrıs Barış Harekatı’nın kimler arasında yapıldığını, neden çıktığını anlatayım, siz de gidin ilçenizin derdini, sıkıntısını nasıl çözeriz diye çalışın.

Önce sizi Kargı, Oğuzlar, Laçin Ak Partili değerli seçmenimize şikayet ediyorum, sonra da tüyü bitmemiş yetimin hakkı için Allah’a havale ediyorum.

 

AYIP DEĞİL Mİ?

TARİHİ NE ÇABUK UNUTTUNUZ?

49 yılı biz daha dün gibi hatırlıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız da. Tarihinizi çok çabuk unutmanızda ayrı bir ayıptır.

Kıbrıs Barış Harekatı, 20 Temmuz 1974’te Kıbrıslı Türklerin Rumlar tarafından uğradığı zulmü ortadan kaldırmak ve Ada’ya barış getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildi.

Kıbrıs Barış Harekâtı sonunda tarafların kayıpları şöyleydi: Türk Silahlı Kuvvetleri; 415 karacı, 65 denizci, 5 havacı ve 13 jandarma olmak üzere toplam, 498 şehit ve 1.200 yaralı vermiştir. Kıbrıs Türk tarafında ise 70 mücahit şehit, 270 sivil şehit, 1,000 yaralı.

Buradan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ