Çorum Mercek Haber

“Vatan sevgisinin siyaseti, hesabı olmaz”

“Vatan sevgisinin siyaseti, hesabı olmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, Belediye Meclisinin dünkü toplantısında partisi tarafından verilen Belediye tabelalarında T.C. ibaresinin yer almasıyla ilgili önergenin gündeme alınmasının reddedilmesini sert dille eleştirerek, “vatan sevgisinin siyaseti, hesabı olmaz” dedi.

CHP Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, belediye meclis toplantısında sunulan önerge ile ilgili açıklama yaptı.

“Sayın başkanı T.C. ibaresi neden rahatsız ediyor?” diye soran Yılmaz, CHP olarak bu konunun peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

Çorum Belediye Meclisine sunulan ve oy çokluğu ile reddedilen önerge için CHP ve MHP Belediye Meclis Üyelerinin olumlu, AKP Grubunun da olumsuz oy kullandıklarını belirten Yılmaz, açıklamasında şöyle dedi:

“T.C.’den rahatsız olan iki kesim var. Birisi PKK, diğeri AKP. Kimler terörün yanında, kimler teröristlerle işbirliği içerisinde takdir milletimizin. Hamasi laf kalabalığı ile vatan sevgisi olmaz. FETÖ deyince aldatıldık, T.C. deyince “ne gerek var gönülden seviyoruz” laflarına milletimiz artık inanmıyor. Vatan sevgisi şayet sadece gönülden geçirdiğimizle oluyorsa biz de tüm terörü gönülden kınıyoruz. O zaman Suriye’ye Mehmetçiğimizi savaşa göndermeye ne gerek var? Gönülden kınıyoruz işte. Demek ki icraat gerekiyor. Sayın başkanı T.C. (TÜRKİYE CUMHURİYETİ) ibaresi neden rahatsız ediyor? Bu sorunun cevabı çok önemli CHP olarak bunun peşini bırakmayacağız. Ayrıca bize destek veren MHP Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyoruz. Vatan sevgisinin siyaseti, hesabı olmaz.”

MECLİSE SUNULAN ÖNERGENİN TAM METNİ:

CHP grubunun meclise sunduğu ancak gündeme alınmayan önerge şu şekilde:

“Ülkemiz bugünlerde çok çetin bir sınav vermekte. İktidardan gelen açıklamalara göre savaşa girmiş durumdayız. Birlik beraberliğin en üst çatı noktası vatan ve bayraktır. Vatanımız söz konusu olduğunda akan sular durur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği vatanımıza sahip çıkmak hepimizin vatandaş olarak borcudur. Daha önce defalarca teklif etmemize rağmen belediye logo ve tabelalarına TC ibaresinin eklenmesi ile ilgili teklifimiz belediye yönetimi tarafından dikkate alınmadı. Her türlü terör iftirası ile yaftalanmaya çalışılan CHP olarak PKK terörünün karşısında olduğumuzu bir kere daha açık ve net bir şekilde dile getiriyor, Türkiye Cumhuriyeti ibaresi olan TC’nin belediye tabela ve logolarına eklenmesini teklif ediyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ