Çorum Mercek Haber

“Yıkmak çözüm mü?”

“Yıkmak çözüm mü?”

Çorum’da futbola gönül vermiş genç yetenekler, 1 ve 2 Nolu sahaların yıkılmasının ardından antrenmanlarını yıkılın Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu’nun zemininde sürdürüyor.

Gelecek Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Muhammed Taha Derin, beraberinde Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı aynı zamanda Futbol Antrenörü Nurullah Yılmaz ile birlikte sahaları Millet Bahçesi yapılacak olmasından dolayı Çorum Belediyesi tarafından yıkılan antrenör ve futbolcuları ziyaret ettiler.

Çorum’da yaklaşık olarak 20 kulübün faaliyet gösterdiğini belirten Muhammed Taha Derin, belediye yetkililerine seslenerek, “Gelin bu genç yeteneklerimizin sahalarına dokunmayın. Millet Bahçesi yapmayın demiyoruz. Millet Bahçesi içerisinde de sentetik çim saha neden olmasın?” dedi.

Çorum merkezde sentetik çim sahaların yetersiz olduğunu, mevcut 1 ve 2 Nolu sahaların ise ulaşılabilir bir yakınlıkta olmasından dolayı öneminin büyük olduğunu ifade eden Derin, İtfaiye Parkı’nda bulunan sahanın merkeze uzak olduğunu ve bu yüzden çocukların mağdur olacağını söyledi.

Yıkılan Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu’nun hemen yanı başındaki sahaların kardeşliğin buluştuğu bir nokta olduğunu vurgulayan Muhammed Taha Derin, “Var olanı korumak yerine yıkmak çözüm mü? Bugün burada futbola gönül vermiş genç kardeşlerimizin üzüntülerine şahit olduk. Sahaların yıkılması çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutan spora yapılmış büyük bir yanlıştır. Çorum Belediyesi’ni biran önce bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum” diye konuştu.

2008 yılında 5 bin lisanslı sporcu varken 2 futbol sahasının olduğunu, 2023 yılında ise 30 bin lisanslı sporcu varken mevcut sahaların yıkılarak yerine sadece 2 futbol sahası yapıldığını dile getiren Derin, “Potansiyel arttıkça ihtiyaç artarken, mevcut ihtiyacı karşılayıp güçlendirmek yerine maliyet artırılıp ihtiyaç giderilemedi. Görünen o ki aradan geçen 15 senede spor ve spora olan tutku artsa da, zihinlerdeki düşünceler hep aynı kalmış” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ