Çorum Mercek Haber

“Kıraathane için tarihimiz, anılarımız yok edildi”

“Kıraathane için tarihimiz, anılarımız yok edildi”

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorumluların yıllardır tarihine, anılarına tanıklık eden şehir stadının yıkılmasını ve yerine millet kıraathanesi yapılacak olmasını eleştirdi.

Özsaçmacı, “Çorumlunun gözünde canlanan anıların kek yiyip yuvarlanırken yaşayacağı hazdan daha değerli olduğunu düşünmekteyim. Velhasıl her şey aklımıza gelirdi de Çorumlunun anılarının da çalınacağı hiç aklımıza gelmezdi. Gerçekten yaparsa bunlar yaparmış bunu da başarmak bir başarı bugün için” ifadesini kullandı.

Bekir Özsaçmacı’nın açıklaması şu şekilde:

 

TARİHİ YOK ET, YERİNE KEK YİYİP

YUVARLANMAK İÇİN KIRAATHANE YAP

“Bu açıklamayı bir Çorumlu olarak yapıyorum. Anıları çalınan Çorumlular şimdi kek yiyip yuvarlanacakları alanda nasıl bir kültürel sosyal bağ kuracaklar bilemiyorum.

Siyasal alandaki çalışmalar açıklamalar, ifadelerden öte yaşamış olduğumuz şehrimizin bizlere değer katan ruhumuzu yoğuran katkıları olmaktadır.

Birçoğunuz gibi Çorum’da doğup Çorum’da büyüyen, Çorum’da binlerce anısı olan bir ferdim. Bugün açık stadyumun yıkılıyor olduğunu görmek ister istemez tüm Çorumlularda olduğu gibi bende de üzüntü oluştu.

Şehirlerin de aslında yaşayan yanları vardır. Tarihleri vardır. Canlılara kattığı değerler ve anıları vardır. Şehirleri yenilerken, oluştururken bu özelliklere dikkat edilmesi gerektiğine inanmaktayım. Bir yeri yıkmak, adın değiştirmek, konumu değiştirmek aslına bakarsanız çok ciddi planlamasının yapılması gereken çalışmalardır. Bu çalışmalar sadece inşaat, mimari gibi maddi unsurlarla değil kültürel, sosyal bilimlerinde katılması gereken bir süreçten geçmelidir. Siz bir tarihi yok edip yerine kıraathane yapacağınızı söylüyorsanız dönüştürmeye çalıştığınız topluma aslında hakaret ediyorsunuz.

Çorumlunun gözünde canlanan anıların kek yiyip yuvarlanırken yaşayacağı hazdan daha değerli olduğunu düşünmekteyim. Velhasıl her şey aklımıza gelirdi de Çorumlunun anılarının da çalınacağı hiç aklımıza gelmezdi. Gerçekten yaparsa bunlar yaparmış bunu da başarmak bir başarı bugün için.

Üzgünüm kıymetli hemşerilerim deşenek oynadığımız günlere özlemle…”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ