Çorum Mercek Haber

Deva Partisi’nden kadın çalıştayları

Deva Partisi’nden kadın çalıştayları

Çorum DEVA Partisi Kadın Politikaları  Başkanı Zehra Benli, DEVA Partisi Genel Merkezinde gerçekleştirilen, Sağlıkta ve Kültür Sanatta Kadın Eylem Plan Lansmanına katılım sağladı.

Benli, sisteminde kadın düşüncesinin ve rolünün olmadığı bir toplumun eşit, adil ve özgür bir toplum olamayacağını söyledi.

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından tamamlanan iki çalıştayın sonuç raporları partinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Raporlar, kadın sağlığına ve kadınların kültür ve sanat alanına katılımına ilişkin DEVA Partisi’nin önerilerini kapsıyor.

Açılış konuşmasını DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın yaptığı toplantıda çalışmaların ayrıntılarını Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen paylaştı.

Toplantıda Sağlık Politikaları Başkanı Aysun Hatipoğlu ile Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı Helün Fırat da söz aldı.

 

‘KADININ HAYATI KOLAYLAŞTIKÇA

DAHA ZENGİN VE MUTLU OLACAĞIZ’

Babacan şu ifadeleri kullandı:

“Kadının hayatı kolaylaştıkça, Türkiye kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla çok daha zengin bir toplum olacak. Çok daha mutlu bir toplum olacağız. Çok daha adil bir toplum olacağız. Biz, kadın sağlığını korumayı, toplum sağlığını korumanın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Kadınlar için koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Özellikle taramanın, kadın hayatı için önemli olduğunu, hayat kurtarıcı olduğunu biliyoruz.”

 

‘İMKÂNLARI ÇOCUK YAŞTA EVLİLİKLERİ

ENGELLEMEK İÇİN SEFERBER ETMELİYİZ’

Devletin imkânlarını çocuk yaşta evlilikleri engellemek için seferber etmemiz gerekiyor. Bu nedenle, kız çocukları ve ailelerini seminerler ve eğitimler ile bilinçlendiren, gerektiğinde psikolojik destek sağlayan adımları oldukça önemli görüyoruz.”

 

‘GELİR FARKINI KAPATACAK

ADIMLAR ATMAK ÖNEMLİ’

Kültür ve sanatta kadın ile erkek arasındaki gelir farkını kapatacak adımları atmak, gerekirse bütçeden destek sağlamak önemli bir politika alanımız olacak. Hem medyada hem de sanatta kadını güçlü temsil eden eserlerin çoğalmasını desteklememiz lazım.”

 

‘ÖZGÜRLÜKLERLE İLGİLİ SORUNLARI

90 DAKİKADA MAZİYE GÖMERİZ’

Kültür ve sanat alanında ifade özgürlüğünün tam manasıyla yaşanması gerekiyor. Kültür ve sanatta ifade özgürlüğünü kısıtladığınız anda kültür ve sanat alanının hemen hemen tamamını kapatıyorsunuz. Sanatçının kendisini özgür hissetmesi lazım ki yaratıcılığını ortaya koyabilsin. Kadının kimlik ve söylem çeşitliliğinin artırılmasını özellikle teşvik edeceğiz. Sanatçıların ifade özgürlüğünü cesaretlendireceğiz. Özgürlüklerle ilgili sorunları 90 dakikada maziye gömeriz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ