Çorum Mercek Haber

Barajlar doluyor

Barajlar doluyor

Son yıllarda büyük bir kuraklıkla karşı karşıya bulanan Çorum’da, kış döneminde yağan kar ve yağmur, gölet ve barajları yeniden doldurmaya başladı.

İki yıldır etkisini şiddetli bir şekilde göstermeye başlayan kuraklık, içme suyu ve suluma amaçlı kullanılan su kaynaklarını kurutmaya başlamış, gölet ve barajların dibi görünmüştü.

Ocak ayından bu tarafa yağan kar ve yağmurlar, gölet, baraj ve diğer su havzalarını doldurmaya başladı. Çorum ve çevresinde bulunan barajların su seviyesinin önemli oranda arttığı tespit edildi.

VALİLİK AÇIKLADI: BARAJLARDA SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre; Çomar, Hatap, Koçhisar ve Yenihayat barajlarında bu seviyesi önemli oranda çoğaldı.

Barajların yeniden dolmaya başlaması, Çorumluları sevindirdi.

Çorum Barajında 2022 yılı Şubat ayı son haftasında % 12,78 olarak ölçülen doluluk oranı Mart ayının ilk haftasında % 26,99’a, ikinci haftasında ise % 32,21 seviyesine yükseldi.

Hatap Barajında ise 2022 yılı Şubat ayı son haftasında % 11,11 olarak ölçülen doluluk oranı Mart ayının ilk haftasında % 20,96’e, ikinci haftasında ise % 27,57 seviyesine yükseldi.

Koçhisar Barajı da su seviyesi yükselen bir diğer baraj. Alaca topraklarında bulunan ve Çorum’un su ihtiyacını uzun vadede çözecek olan Koçhisar’da da 2022 yılı Şubat ayı son haftasında % 38,28 olarak ölçülen doluluk oranı Mart ayının ilk haftasında % 43,34’e, ikinci haftasında ise % 46,49 seviyesine yükseldi

Yenihayat Barajında da su seviyesi son günlerde 3 kat arttı. Yenihayat’ta 2022 yılı Şubat ayı son haftasında % 6,68 olarak ölçülen doluluk oranı Mart ayının ilk haftasında % 14,25’e, ikinci haftasında ise % 18,06 seviyesine yükseldi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ