Çorum Mercek Haber

Türkü ziyafeti yürekleri ısıttı

Türkü ziyafeti yürekleri ısıttı

Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlediği türkülerle Çorumlulara unutulmaz bir gece yaşattı.

Çorum Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerine Mart ayında da ara vermeden devam ediyor. Bu ay birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe imza atacak olan Çorum Belediyesi, Mart ayı kültür-sanat ajandasını Türk Halk Müziği konseri ile açtı.

Koro Şefi Arif Sadeçolak yönetimindeki Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği korosu sanatseverlerle buluştu. Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen THM konserinde salonu dolduran vatandaşlar unutulmaz bir akşam yaşadı. Birbirinden güzel türküleri büyük bir başarı ile seslendiren THM korosu, izleyenlerden alkış aldı.

Konseri Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da izledi. Konser sonunda sahneye gelen Başkan Aşgın, koro şefi Arif Sade Çolak ve koro ekibini tebrik ederek çiçek takdim etti.

Başkan Aşgın, Çorum Belediyesi olarak birçok sanatsal etkinliğe imza attıklarını söyleyerek, “Türküler bizim nefesimiz, türküler bizim sesimiz, türküler bizim kendimiz aslında. Bundan sonra da bütün korolarımız daha güçlü bir şekilde faaliyetlerine devam edecek. Sadece Çorum merkezde değil, ilçelere de gidecekler. İnşallah ilçelerde de konserlerimiz olacak. Tekrar koromuzu ve sazendeleri tebrik ediyorum, bu güzel konser için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ