Çorum Mercek Haber

Elektrik ve doğalgaz faturaları yargıya taşındı

Elektrik ve doğalgaz faturaları yargıya taşındı

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Genel Merkez Yönetim Kurulu, fahiş miktarda yapılan zamları, elektrik ve doğalgaz faturalarını yargıya taşıdı.

Eğitim Gücü Sen Çorum İl Başkanı Ahmet Ölçer, 2022 Ocak ayı itibari ile elektrik ve doğalgaz faturalarına yapılan %50 zam ve elektrik faturalarına yansıtılan %52 ile %130 düzeyindeki zamlar nedeniyle yansıyan fatura miktarlarının ödenemez düzeyde olduğunu belirterek, “Orantısız ve limitsiz, enflasyonun dahi kat be kat üzerinde elektrik ve doğalgaz zamlarını hukuki süreç başlattık” dedi.

Ahmet Ölçer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyon ve enerji fiyatlarının yüksekliğine rağmen bu iki kriterin dahi kat kat üstünde fiyat artırımı yapılırken, zaten alım gücü düşmüş olan ve açlık sınırında maaşlarla çalışan üyelerimize sadece %7 maaş iyileştirilmesi yapıldığı da bir başka gerçektir. Öğretmen ve memurun maaş artışı böylesi düşük tutulurken, ilgili faturalara yansıyan fark iyice ev bütçelerini sarsmıştır.

Enflasyon % 36 olarak açıklanırken, halkımızın temel ihtiyacı ve yaşamsal gerekliliği nedeniyle kullandığı elektrik ve doğalgazın üstelik kış dönemi nedeniyle en çok kullanımın olduğu dönemde yapılması insanlarımızı ekonomik olarak iyice çıkmaza sokmuş, zamlar sonrası yansıyan faturalarla halkımız ve üyelerimiz zor duruma düşmüş, faturaları ödeyemez haldedirler.

Üyelerimizin refah düzeyini korumak, iyileştirmek amaçlı kurulmuş olan Eğitim Gücü Sendikası olarak orantısız ve limitsiz, enflasyonun dahi kat be kat üzerinde elektrik ve doğalgaz zamları için hukuki süreç başlattık.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ