Çorum Mercek Haber

Eğitime “Belediye” desteği

Eğitime “Belediye” desteği

Çorum Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Okul Kütüphanelerine Kitap Temini” ve “Karşılıklı Yardım ve İşbirliği” protokolü imzalandı.

“Çorum Gençlik Çalışmaları İşbirliği” projesi kapsamında imzalanan protokol ile Çorum Belediyesi öğrencilerin okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi amacıyla okul kütüphanelerine kitap desteği sağlayacak. Ayıraca Çorum Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “Çorum Bilim Şenliği” etkinlikleri gerçekleştirilecek.

İşbirliği protokolü Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek tarafından imzalandı.  İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Belediyesi olarak birçok alanda güzel hizmetler yaptıklarını belirterek, “Gençlerimizi ve öğrencilerimizi de ihmal etmiyoruz” dedi.

“ÇORUM BİLİM ŞENLİĞİ” YAPILACAK

İki ayrı protokole imza attıklarını belirten Başkan Aşgın, “Protokollerimizden birisi bilim şenliği. Bu kapsamda 10 noktada yapılacak olan bilim şenliğine Çorum Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Gençlerimizin ürettikleri o ilmi fikirleri ve bilim eserlerini hemşehrilerimizle buluşturmuş olacağız” diye konuştu.

BELEDİYEDEN OKULLARA KİTAP DESTEĞİ

İkinci protokolün ise okullara kitap desteği sağlanmasıyla ilgili olduğunu dile getiren Başkan Aşgın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Kütüphanesiz okul kalmasın” projesine destek verdiklerini açıkladı.

Başkan Aşgın, “Çorum Belediyesi olarak 40’a yakın Z kütüphane yaptık. Şuan yeni ihalesini yaptığımız 4 adet daha Z kütüphanemiz var. Tabi bu kütüphaneler, kitaplarla kıymetli oluyor. Bu anlamda kütüphanelerimizin kitap stoklarını hem sayısal, hem de içerik olarak artırmasına Çorum Belediyesi olarak destek oluyoruz. Yaptığımız protokolle okullarda açılan bu kütüphanelere kitap desteğini sağlamış olacağız. Yaptığımız işbirliği protokollerinin gençlerimize Milli Eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

KODEK’TEN BAŞKAN AŞGIN’A TEŞEKKÜR

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek de eğitime sağladığı katkı ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.  “Çorum’da kütüphanesiz okul kalmasın” projesi kapsamında, kütüphanelerin içeriğini doldurulması konusunda Başkan Aşgın’dan desek istediklerini anlatan Kodek, “Kendileri her zaman olduğu gibi bizi kırmadı.  Yapılan kütüphanelerimize kitap yardımı noktasında işbirliği protokolümüzü başkanımızın tensibiyle imzaladık. Diğer işbirliğimiz ise yılsonu yapacağımız TÜBİTAK bilim şenliğimizde lojistik destek sağlanması olacak. Bu önemli etkinlikte de başkanımız bizleri kırmayarak her türlü desteği vereceğini söyledi. Başkanımıza bizlere yapmış olduğu destekler için teşekkür ediyoruz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ