Çorum Mercek Haber

Eceviş, Hizmet-İş başkanlığına aday

Eceviş, Hizmet-İş başkanlığına aday

Çorum Belediyesi çalışanlarından Arslan Eceviş, Hizmet-İş Çorum Şubesi başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Çorum Şubesi’nin seçimli olağan genel kurulunun Mart ayında yapılması bekleniyor.

Genel kurul öncesi adaylığını ve seçim bildirgesini açıklayan Arslan Eceviş, “Eğilmeden bükülmeden kırmadan dökmeden adam gibi sendikacılık yapmak sözümüzdür” dedi.

Altın Kepçe Lokantasında çalışma arkadaşları ile birlikte adaylığını kamuoyuna duyurmak amacıyla basın toplantısı düzenleyen Eceviş, göreve seçilmeleri halinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Mevcut başkan ve yönetimine yönelik eleştirilerde de bulunan Arslan Eceviş’in, seçim bildirgesi şöyle:

“İki sözleşme döneminde de işçinin emeğini ve haklarını gereği gibi savunamayan, işçinin zor günlerinde yanında olduğunu hissettirmeyen bir yönetim anlayışı ile sendikacılık nasıl yapılmayacağını gösterenlere sendikacılığın nasıl yapılacağını göstermek ve yönetim değişikliğini bir an önce hayata geçirmek için bu yola çıktık.

Ahdimiz ve hatta yeminimiz; attığımız her adım kesinlikle şeffaf olacak. Sendikal faaliyet adına her ne yapıyorsak, bu sendikaya aidat ödeyen her üyenin bundan haberi olacak. Çünkü bugünlere gelişimizi onlara borçluyuz.

Hiçbir sözleşmeye üyelerin onayı olmadan imza atılmayacak. Gerekirse her birimde sandık kurulacak ya da dijital ortamda veya anket formları dağıtılarak yapılacak oylama sonucunda çıkan karara mutlaka uyulacak.

‘Fikrim Var’ projesi başlatılarak bütün üyelerimizin talep, öneri ya da problemleri tarafımızca kurulacak komisyonca değerlendirme ve çözüm odaklı çalışmalar samimiyetle yapılacak, sonuçları muhakkak üyelerimizce paylaşılacak.

Saha çalışmalarımızda en çok üzerinde durduğumuz vaatlerimiz; en az 500 kişilik işçi lokali, senede bir kez geleneksel birliktelik pikniği, Devlet Hastanemizde işçi ve işçi yakınları çözüm ofisi mutlaka hizmete geçecek.

Sözleşme tarihlerimizden en az 6 ay önce mutlaka bütün merkez ve ilçe birimlerimiz ziyaret edilerek, sözleşme taslaklarımız işçi kardeşlerimizin talep, öneri ve problemleri dikkate alınarak hazırlanacak.

Seçildiğimiz an itibariyle, seçim heyecanı ile kardeşlerimizle yaşanmış sıkıntı yada problem, bize gönlü kırılmış biri varsa bunların hepsi kesinlikle unutulacak. Ortak paydamız olan helâlinden kazanım adına herkesin taşın altına elini koyması sağlanacak.

Bekar ve eşinden ayrılmak zorunda kalmış kardeşlerimizin aile yardımı alamadıklarından “Sosyal Denge” maddesi eklenerek destek olmaya çalışılacak.

Sendikamızın bütün şubeleri ile sürekli irtibatta kalınıp, işçi lehine yaptıkları her faydalı girişimden merkez ve ilçelerimizdeki bütün üyelerimizin de faydalanması sağlanacak.

Şehrimizde ya da ilçelerimizde bulunan tüm esnaf odaları ziyaret edilerek, üyelerimiz için tüm meslek kolları ile indirim anlaşmaları yapılacak.

Hastane işlemleri ya da tatil için il dışına çıkan üyelerimizin talepleri muhakkak genel merkeze iletilerek, diğer konfederasyonlarda olduğu gibi misafirhane ve indirimli tatil kampı hizmeti için tüm girişimler yapılacak.

Sözde değil samimiyetle sendika şubemizin kapısı tüm üyelerimize sonuna kadar açık olacak. İşçi arasındaki koordinasyonun daha sağlıklı ve sağlam olması adına yeni komisyonlar kurularak bu komisyonlarda bütün Müdürlüklerden en az bir kardeşimizin olması sağlanacak.

İşçi sendika başkanını ve şube yönetimini hep yanında bulacak. Her ay koordineli ve planlı takvim dahilinde Merkez, ilçe ve beldelerimizdeki üyelerimiz muhakkak ziyaret edilerek talep ve şikayetleri çözüme kavuşturulmaya çalışılacak. Bunlar rapor haline getirilerek, çözülemeyen sorunlar Genel Merkeze iletilerek muhakkak çözülmeye çalışılacak.

Kendi ya da 1. derece yakın akrabası ağır hastalık mücadelesi veren çalışanlarımıza, ayrıca Allah korusun çalışırken vefat etmiş işçi kardeşlerimizin 1. derece yakınlarına mağdur olmayacakları oranda nakdi yardım konusu mutlaka sözleşmemize eklenecek, gerek genel merkez ve gerekse Belediyemiz nezdinde kabul edilebilir bir rakam üzerinde mutabakat sağlanacak.

Eğilmeden bükülmeden kırmadan dökmeden adam gibi sendikacılık yapmak sözümüzdür.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ