Çorum Mercek Haber

Ortaköy yolu, Ankara yoluna bağlanıyor

Ortaköy yolu, Ankara yoluna bağlanıyor

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da karayolları ağında sürdürülen projelere bir yenisinin daha eklendiğini açıkladı.

Ceylan, Çorum-Ortaköy yolunu, Çorum-Ankara karayoluna bağlayacak olan bağlantı yolunda çalışmalara başlandığını bildirdi.

Karayolları tarafından ihalesi yapılan Yaydiğin Köyü ile Karacaköy arasında bulunan araziden açılacak yeni yoldaki çalışmalara toprak işleriyle start verildiğini belirten Milletvekili Ceylan, ayrıca kamulaştırma için de çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı.

Milletvekili Ceylan, 4 bin 461 metre uzunluğundaki karayolunda 110 bin m3 yarma işinin 50 bin m3 bölümünün yapıldığını duyurdu.

Yolda 15 bin m3 taş duvar, 200 bin m3 dolgu, 50 bin ton üst yapı, irili-ufaklı 10 adet sanat yapısı yapılacağını kaydeden Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, yolun 2022 yılında bitirilmesinin planlandığını açıkladı.

Ceylan, yapılacak yolla birlikte Ortaköy ve bölgede bulunanların gerek Ankara yönüne ulaşımlarının, gerekse de hastane, terminal, tahıl pazarı, galericiler sitesi ve organize sanayi ve gıda toptancıları gibi sitelere ulaşımlarını kent merkezine girmeden bu yolu kullanarak sağlayabileceklerini ifade etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ