Çorum Mercek Haber

Bedesten projesi, 30 milyona malolacak

Bedesten projesi, 30 milyona malolacak

Çorum Belediyesi tarafından proje çalışmaları tamamlanan ve 30 milyon TL’ye mal olacak bedesten ve kapalı otopark projelerinin temeli atıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim vaatleri arasında yer alan bedesten ve yeraltı otoparkı projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerinde inşa edilecek olan ve 30 milyon TL’ye mal olacak bedesten projesi şehre yeni bir kimlik kazandıracak.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen temel atma törenine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, eski Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu, Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“STRATEJİK HAMLELERLE ŞEHRİ İLMEK İLMEK DOKUYACAĞIZ”

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un büyük bir tarihi ve kültürel potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu tarihi ve kültürel dokuyu ayağa kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Stratejik hamlelerle şehri ilmek ilmek dokumak istediklerini dile getiren Aşgın, “Çorum güzel bir şehir. Şehirdeki cazibe merkezlerini artırmak istiyoruz. Şehrimiz sahabeler kenti. Bölgesinin yıldızı. Ekonominin yıldızı. Her alanda Çorum bölgesinin yıldızı. Ancak bizim cazibe ve çekim merkezlerini artırmamız lazım. Bunun içerek bilerek, isteyerek bir plan ve program dahilinde stratejik hamleler yapıyoruz. Bir tarihi dokuyu ayağa kaldırmak istiyoruz. Şehrimizde bir çok tarihi ve kültürel varlığımız var. Bundan haber den olmayan kendi hemşehrilerimiz var. Dolaysıyla biz şehrimizdeki kültürel ve tarihi dokuyu ayağa kaldırmaya çalışıyoruz.

Konaklarımızın restorasyonu, tarihi Kültür Yolu Projesi, Ulu Camii’nin etrafının açılmasıyla tarihi bir meydana kavuşması. Cephe sağlıklaştırma projesi, Çorum Kalesi’nin restorasyonu adeta şehrimizde mevcut tarihi yapımızı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. İlhamını Türk-İslam medeniyetinden alan yeni cazibe merkezleri oluşturmaya çalışıyoruz. Gençlik obasını bunun için yapıyoruz. Bu anlamda Çorumminia’yı geçtiğimiz hafta hizmete açtık” dedi.

Bedesten ve Yeraltı Otoparkı Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Aşgın, “Bedesten 12 dönüm alan içerisinde yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Burasıyla ilgili geçmişte bir proje getirildi. Zeminden yukarı doğru iki katlı bir otoparktı. O projeyi gördüğümde olmaz dedim. Biz şehrin meydanında, şehrin merkezi yerinde her zaman bu büyüklükte bir alan bulamayız. Ulaşım bakımından otoparka ihtiyaç var.

Mutlaka yapalım ancak üzerine de biblo gibi bizim o gönlümüze ilmek ilmek dokunmuş bedeni bunun üzerine inşa edelim dediğimde arkadaşlarımız başkanım bu hayal dediler. Şuan borçları ödemekte zorlanıyoruz. Bunu şuanda yapamayız dediler. Bende hayal kuracağız, hedef koyacağız ulaşmazsa mızrak utansın dedim. ve o hayal o hedefle yola çıktık. Bedesten projemiz tamamlandığında ilk iki katında 211 araçlık otoparkımız olacak.

Bedestenimizde 25 işyerimiz bulunacak. Esnafımız sabah besmele ile açıp Ahilik kültürü ile burada onu temsil edecek. O kültürü o mayayı tekrar hayata geçirecek. 6 aydır çalışmalar devam ediyor. Bugün sembolik olarak temel atıyoruz. 2022 yılı Ağustos ayında da inşallah kurdeleyi keseceğiz” diye konuştu.

“YAŞADIĞIMIZ YERLER, BİNALAR BİZİM KARAKTERİMİZİ OLUŞTURUR”

Temel atma töreninde konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, “Oturduğumuz mekanlar, yaşadığımız yerler, binalar bizim karakterimizi oluşturur. Ahilik kültürü ve bedesten bir yerlere gönderme yapmak için söylemiyorum. Ruhsuz AVM’ler. Peygamberimiz diyor ki, “Dürüst güvenilir, sadık tüccar yarın Huzur-u Mahşerde peygamberlerle şehitlerle beraberdir” diyor. İnşallah bedesten dediğimiz alışveriş merkezlerinde bu insanlar ikame edilecek ve onlardan alışveriş yaparak evlerimizde kurduğumuz hayır sofralarla çocuklarımızı yetiştireceğiz” dedi.

“ÇORUM’U HEP BİRLİKTE GÜZEL BİR HALE GETİRECEĞİZ”

Milletvekili Oğuzhan Kaya ise, “AK Parti Belediyeciliği ile Çorumumuza hizmeti gerçekleştiriyoruz. Hem sosyal he ekonomik alanda gelişmesi için belediyemizle valiliğimizle hep birlikte proje yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaya, “Dünyada birçok meselede sıkıntı çekerken Çorumumuz bu noktada sıkıntı çekmesin diye Koçhisar Barajı’ndan Çorum’a 52 km’den 200 milyonluk yatırım yaparak içme suyu getiriyoruz. Çorum tarihi için önemli bir hizmet. Milletimiz bu kuraklıkta susuzluk yaşamasın diye projelerimizi bitiriyoruz. Yine modern bir şehir olsun diye Anitta Otel’in karşısındaki alanı TOKİ ile projelendirdik. Hem sosyal donatı alanlarıyla yeni bir şehri orda kuruyoruz. Çimento Fabrikası’nın Çorum’a kazandırılması Çorum tarihinin en büyük işlerinden bir tanesidir. Çorum’u hep birlikte güzel bir hale getireceğiz” ifadesini kullandı.

“YAPTIKLARIMIZ ORTADA! YAPACAKLARIMIZI HERKES İZLESİN”

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise; “Bizim derdimiz Çorum, sevdamız Çorum. Yaptıklarımız ortada yapacaklarımızın devamını herkes izlesin” diye konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Belediye Başkanımız iki buçuk yıldır şehri daha ileriye taşımak için çalışıyor. 25 işyeri olan altında iki katlı otopark olan şehrimize ayrı bir ufuk açacak güzel bir eserin temelini atıyoruz. Çorum Belediyecilik anlamında ve hükümetimiz tarafından verilen destekle adeta bir şantiyeye döndü. Son iki buçuk yıldır hem yerel yönetimlerden, hem de Ankara’dan Çorum’a yatırımlar yağarken bunlar Sayın Cumhurbaşkanımız ve onun ekibinin bizlere verdiği destek onun Çorum’a güzel bakışıyla gerçekleşti. Gerek Sayın Valimizin üç yılı tamamlamak üzere, gerek belediye başkanımızın, gerek teşkilatımızın il başkanımızın ilçe başkanlarımızın ve belediyemizin Çorumdaki uyumun ve birlikteliğin eseri. Çorumdaki üniversitenin iş adamlarıyla beraber tek yumruk olmasıyla aldığımız sonuç ortada” dedi.

“POLİS EĞİTİM MERKEZİ YAPILACAK”

Ceylan, “En son geçen hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama faaliyetlerine başladı. İç İşleri bakanımızla en son görüştüğümüzde polis eğitim merkezi demiştik. Polis eğitim merkezinin proje alışmalarını başlattık. 10 bin metrekare kapalı alanda yapılacak. Çorum çıkışında Bölge Trafiğin bir altında 70 bin metrekare bir alana yapılacak. Adalet Bakanımızı ziyaretimizde Ulukavak Mahallemizdeki Adliye Sarayı Projemizin bitim aşamasında olduğu ve önümüzdeki yıl proje ihaleye çıkacak. Çorum’a iki güzide eser daha kazandıracağız. Ayrıca 100 yılın yatırımı Onkoloji Hastanesi’nin ihalesi bu ay içerisinde sonuçlanacak. Bir an önce şehrimizin hizmetine katacağız. Çorum’u sağlıkta bölgenin yıldızı yapacağız dedik yaptık ve Onkoloji Hastanesi ile bunu taçlandıracağız.

Üniversitemiz toparlandı, Kuzey Kampüsümüz belirli bir noktaya geldi. Morfoloji Binasıyla, Diş Hastanemizin ihalesiyle aynı şekilde sağlıkta nasıl bölgenin yıldızı olacaksak üniversitede bölgede ivmeyi artıracağız” ifadelerine yer verdi.

“TARIMDA ÇORUM’U BÖLGE VE TÜRKİYE’NİN YILDIZI YAPMA YOLUNDAYIZ”

Ceylan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Tarımda Çorum’u bölge ve Türkiye’nin yıldızı yapma yolundayız. Tarımda sulanabilir arazinin yüzde ellisini suluyoruz artık. Yaptığımız projelerle 450 bin dekar araziyi tekrar suyla buluşturacağız. Hayvancılık ve bitkisel üretimle, sütü işleyerek kadın kooperatifimizin yaptığı ürünleri direkt üreticiden tüketiciye sunuyoruz. Bunun sayısını artıracağız. Hedefimiz büyükşehirlere Çorum’un yöresel ürünlerini ve sütten ürettiğimiz ürünleri Çorum markasıyla tüm Türkiye’ye yaymak. Sosyal yardımlaşmada sayın Valimizle birlikte onun öncülüğünde ihtiyacı olan herkese el uzattık. Aile Sosyal Bakanımızla görüştük. Üniversiteye giden maddi durumu olmayan öğrencilerimize Valiliğimiz kanalıyla yardım yapacağız. Bizim derdimiz Çorum, sevdamız Çorum. Yaptıklarımız ortada yapacaklarımızın devamını herkes izlesin.”

“HEPİMİZİN GAYESİ BU ŞEHİRDE İNSANLARA HİZMET ETMEK”

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de, “Çorum’da çok güzel bir birlik ve beraberlik ortamı var. Buna gıpta etmemiz gerekiyor. Bu hizmetlere de yansıyor” şeklinde konuştu.

Çiftçi, “Valiliğimiz, belediyemiz, milletvekillerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla gerçekten bir ahenk var. Hepimizin gayesi bu şehirde insanlara hizmet etmek ve onların hayır duasını almak. İyilikler güzellikler biriktirmek ve eser bırakmak” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yapılan duayla birlikte projenin temeli atıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ