Çorum Mercek Haber

Halk Et, hazır işkembe ve kelle paça çorbası üretiyor

Halk Et, hazır işkembe ve kelle paça çorbası üretiyor

Çorum Belediyesi’ne ait BELTAŞ A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Halk Et, sucuk ve kavurmadan sonra pişirilmeye hazır paketlenmiş halde işkembe ve kelle paça çorbası üretimine başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı ve BELTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Lemzi Çöplü, Halk Et Kombinası’nda bir basın toplantısı düzenleyerek, pişirilmeye hazır halde Halk Et’te satışa sunulan işkembe ve kelle paça çorbası üretimleri hakkında bilgi verdi.

İşkembe ve kelle paça çorbasının her bir paketini 4 kişilik aile için tasarladıklarını vurgulayan Çöplü, işkembe çorbasını 26.90 TL, kelle paça çorbasını ise 29.90 TL’den satışa sunduklarını kaydetti. Hazır çorbaların derin dondurucuda muhafaza edilmesi gerektiğini anlatan Lemzi Çöplü, raf süresinin ise 6 ay olduğunu dile getirdi.

2006 yılında kurulan BELTAŞ A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Halk Et, Halk Ekmek ve Hanımeli Yöresel’in toplam 74 çalışanı olduğunu ifade eden Çöplü, Halk Ekmek olarak yıllık 10 milyon adet ekmek ürettiklerini, ekmeğin 35 noktada satışının yapıldığını, Halk Et olarak ise yıllık 120 ton kavurma ve 1,5 ton da sucuk üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çöplü, kesimhanede günlük 250 büyük, 500 küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

İskilip yolundaki Halk Et kombinası bünyesindeki satış mağazasında et ürünleri, kavurma ve sucuk satışını yaptıklarını belirten Çöplü, son olarak pişirilmeye hazır halde paketlenen kelle paça ve işkembe üretimine başladıklarını duyurdu.

Hanımeli Yöresel’de Kadın Kültür Merkezlerinde kurs gören bayanların el iş göz nuru ürünlerini internet ortamında satışa sunacaklarını vurgulayan Lemzi Çöplü, satışlardan elde edilecek gelirle de kursiyer bayanların ev ekonomilerine katkı sunmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Çöplü, “Kadın Kültür Merkezlerindeki ürünlerden birer tane örnek alarak sitemize koyduk. Talep doğrultusunda temin edeceğiz. İnternet sitesi üzerinden satışlar devam ediyor” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ