Çorum Mercek Haber

Velipaşa Hanı, Çorum’un kültür hayatına yön verecek

Velipaşa Hanı, Çorum’un kültür hayatına yön verecek

Çorum Belediyesinin Çorum’un tarihi ve kültürünü tekrardan canlandırmak amacıyla yaptığı çalışmalarının önemli bir ayağı olan Velipaşa Hanı restorasyonunda sona gelindi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un tarihi ve kültürü konusunda önemli araştırmalara ve makalelere imza atan Hasan Tuluk ve oğlu Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ömer İskender Tuluk’la birlikte Velipaşa Hanında incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında; hanın yapılış amacı ve bugünkü koşullarda hangi işlevleri üstleneceği noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Hanın yapılış amacına uygun olarak bugünün şartlarında kullanılmasının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Aşgın, “Şehrimizin en önemli kültürel varlıklarından biri olan Velipaşa Hanımız yapıldığı tarihte adından da anlaşılacağı gibi han yani otel olarak kullanılmış. Bugünkü şartlarda hanın odalarının büyüklüğü bir otel olarak kullanılmasını imkansız kılıyor. Hanı şehrimizin kültür hayatına yön verecek şekilde işlevselleştirmek istiyoruz” dedi.

“Çorum’da Sıradışı Bir Han Yapısı Üzerine Gözlemler: Velipaşa Hanı-Anadolu Oteli” adlı makaleyi kaleme alan Hasan Tuluk hocanın oğlu Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ömer İskender Tuluk, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile birlikte yaptığı Velipaşa Hanı incelemesinde hanın misyonunun değişmesinin şehrin turizmi açısından daha uygun olacağını ifade etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ