Çorum Mercek Haber

CHP’den Atatürk’e lanet okuyan imam hakkında suç duyurusu

CHP’den Atatürk’e lanet okuyan imam hakkında suç duyurusu

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Ayasofya Camii’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu ortamda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ‘lanet okuduğu’ gerekçesiyle imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Çorum İl ve Merkez İlçe Örgütü, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduktan sonra Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, İmam Mustafa Demirkan hakkında Ayasofya Camii’nde yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve manevi şahsiyetine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurunda bulunduklarını bildirdi.

Tahtasız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NI KURAN DA

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ATATÜRK’TÜR”

“Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz

Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz.

Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’tür.

Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına “katli vaciptir” diye fetva veren işbirlikçi Dürrizade’ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar” diyen Sütçü İmam’lar vardır.

Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, ulusal değerlerimizi hedef almaktadır. Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir.

Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılması için suç duyurusunda bulunduk. Gereken cezanın bir an önce verilmesi için olayın takipçisi olacağız.”

Basın açıklamasına; CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız’ın yanı sıra; Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl ve Merkez İlçe Yönetimi, Gençlik ve Kadın Kolları yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri ile bazı partililer katıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ