Çorum Mercek Haber

“Milletini ve kurtarıcısını küçümseyerek aydın olunmaz”

“Milletini ve kurtarıcısını küçümseyerek aydın olunmaz”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Cumhuriyetin temel değerlerini ve Atatürk’ü aşağılamanın “prim yaptığı” yanılgısı ile meczuplaşanların yaptıklarının, kendilerini küçültmekten başka hiçbir işe yaramayacağını belirterek, milletini ve kurtarıcısını küçümseyerek aydın olunmayacağını söyledi.

Demirer’in yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Büyük Atatürk’e saldırı için birbirleriyle adeta yarışanların ruh halini en iyi tanımlayan, şehit Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın bu ifadesi olsa gerek.

Sözde, “Edebiyatçı- aydın” ünvanıyla, bulunduğu konumu borçlu olduğu Devletin Kurucusunu küçümseyen, kitaplarında satır aralarına gizlediği ifadelerle, betimlemelerle, dünyanın saygıyla andığı, hayran kaldığı Büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmanın dayanılmaz hafifliğini iliklerine kadar yaşayan Orhan Pamuk, Veba Geceleri isimli son kitabında da aynı ruh halini dışa vurmuştur.

Atatürk düşmanlığının Türk Ulusu’nda karşılığının olmadığını görmekten aciz bu kişinin, bazı uluslararası alanlarda “muteber” sayılmasının en önemli nedeni ona bu payeyi verenlerin Mustafa Kemal Atatürk ve Türk halkından yedikleri tokadın acısını hala yüzlerinde hissediyor olmalarıdır.

Güneşi balçıkla sıvamanın olanaksız olduğunu göremeyenler, ne yazarlarsa yazsınlar, ne söylerlerse söylesinler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Ulusu’nun ve dünyanın gözündeki yerini asla değiştiremeyeceklerdir.

Cumhuriyetin temel değerlerini ve Atatürk’ü aşağılamanın “prim yaptığı” yanılgısı ile meczuplaşanların yaptıkları, kendilerini küçültmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır.

Milletini ve kurtarıcısını küçümseyerek aydın olunmaz. “Aydın” olmak sorumluluk ister. Aydın, üç kuruşluk kelime oyunlarıyla birilerinin ruhunu tatmin ederek alkış bekleyen biri değildir.

Orhan Pamuk ve daha nice “sözde aydın”lara duyurulur.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ