Çorum Mercek Haber

ÇORİMDER 19 kişi ile kurultaya katıldı

ÇORİMDER 19 kişi ile kurultaya katıldı

Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından Malatya’da bu yıl 16’ncısı düzenlenen İmam Hatipliler Kurultayına Çorum’dan katılım sağlandı.

Malatya İnönü Üniversitesinde yapılan kurultaya, Çorum’dan Çorum İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yüksel, Çorum İlçe Temsilcileri ve üyeleri katılım sağladı.
7-8 Eylül 2019 tarihinde İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan kurultay, İstiklal Marşı’nın okunması ve Malatya İl Müftüsü Veysel Işıkdar’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kurultayın açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye’de 5 bin 214 imam hatip okulunda 1 milyon 300 bin civarında öğrencinin bulunduğunu belirterek, “2019 YKS’de ilk binde 130 imam hatipli öğrencimiz başarıya imza atmış bulunuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da imam hatip mezunu olduğunu anımsatan Bakan Selçuk, “Bir imam hatipli olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da hedef gösterdiği 2023 vizyonu da aslında bu madde ve mana penceresiyle doğrudan doğruya alakalı ve gün geçtikçe bunu ehemmiyeti daha fazla algılanıyor” şeklinde konuştu.

“İMAM HATİPLİLER İMTİHAN DÖNEMİ YAŞIYOR”
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan ise “Türkiye’de imam hatipler olarak bir imtihan dönemi yaşıyoruz. 20 yıl önce başka imtihanlarımız vardı şimdi başka imtihanlarımız var. Hangisi daha kolay hangisi daha zor söylemek zor. Tabii Rabbimizin adaletinden sual olunmayacağına göre kaldırabileceğimiz bir yük olsa gerek. Çok çalışacağız, çok çalışacağız Allah sonumuzun hayır etsin diye çok çalışacağız. Sonumuzun hayrı da iman selametiyle göçmek olur inşallah” diye konuştu.


ÇORİMDER’İN FAALİYETLERİNİ ANLATTILAR
Yapılan bütün oturumlara toplu halde katılan ÇORİMDER üyeleri, bütün konuşmacıları can kulağı ile dinleyerek, notlarını aldılar.
Komisyon toplantılarına katılan Çorum heyeti burada ÇORİMDER’in yaptığı çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verdiler. Diğer derneklerin çalışmalarını dinleyen heyet bu çalışmalardan bazılarını kendilerine örnek alarak, Çorum’da da uygulanması için istişarelerde bulundular.


ÇORİMDER KUPASINI ALDI
Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından kurultaya katılan dernekler arası dart, hentbol, okçuluk,penaltı atışları ve sürat parkuru dallarında spor müsabakaları düzenlendi. Müsabakalarında kazanan kişi ve takımlara kupaları törenle verildi.
Yapılan yarışmalar sonucunda ÇORİMDER üyelerinden oluşan takım, her bir dalda derece yaparak Çorum’a kupa kazandırmayı başardılar.

Kurultayın kapanış programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatiplere hitaben bir konuşma yaptı.

“İMAM HATİP NESLİNİN YETİŞMESİNE ÖZEL ÖNEM GÖSTERDİK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında “Belediye başkanlığından başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına dek üstlendiğimiz tüm görevlerde İmam Hatip neslinin yetişmesine özel önem gösterdik” dedi.
Erdoğan, millete hizmetten başka hiçbir gayesi olmayan kurumlara yönelik itibar suikastlarının düzenlendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanının konuşmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile 16. İmam Hatipliler Kurultayı sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ