Çorum Mercek Haber

“Mevlid Kandili, sağlık, barış ve huzura vesile olsun”

“Mevlid Kandili, sağlık, barış ve huzura vesile olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Mevlid Kandili’nin, içinden geçtiğimiz bu zor dönemde milletimiz ve tüm insanlık için sağlık, barış ve huzur getirmesini diledi.

CHP İl Başkanı Tahtasız, Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tahtasız, Peygamberimiz’in (SAV) fakirin, ezilenlerin ve mazlumun yanında olduğunu dile getirerek, “Sevgili Peygamberimiz (SAV) her zaman mazlumun, ezilenin ve fakirin yanında olmuş, gösterişten, büyük saraylardan, göğe meydan okuyan şaşaalı binalardan uzak durmuştur. Peygamberimiz alçak gönüllülüğü ile halkının en değer verdiği kişi haline gelmiştir. Aynı zamanda hiçbir zaman krallık taslamamış, doğruluktan sapmamıştır. Sevgili Peygamberimiz (SAV) hayatıyla örnek olmuştur” ifadelerini kullandı.

Tahtasız, mesajının devamında şunları söyledi:

“Sevgi, saygı, hoşgörü, doğruluk, dürüstlük, adalet ve hakkaniyet gibi insanı yücelten ahlaki değerlerin en güzelleri Peygamberimiz’de (SAV) toplanmıştır. İnsanlığı ayakta tutan, insanı mükemmel kılan ve yücelten kuşkusuz ki ahlaki değerlerimizdir. Mevlid Kandili dolayısıyla bir kez daha hatırlayalım ki; barış, dostluk, kardeşlik, eşitlik, hakça paylaşım, doğruluk, dürüstlük gibi üstün ahlakı temsil eden Sevgili Peygamberimizi sözde değil özde anlama zarureti vardır. Bu vesileyle tüm yurttaşlarımızın ve İslam dünyasının mübarek Mevlid Kandili’ni en içten duygularımla tebrik ederek hayırlara vesile olmasını dilerim.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ