Çorum Mercek Haber

“Görme engellilerin sorunları toplumsal farkındalık ile çözülebilir”

“Görme engellilerin sorunları toplumsal farkındalık ile çözülebilir”

Altı Nokta Çorum Şube Başkanı Şaban Kabakçı, görme engellilerin sorunlarının ancak karşılıklı anlayış ve toplumsal farkındalık ile çözülebileceğini belirtti.

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle bir açıklama yapan Kabakçı, “Tüm görme engelli bireyler adına vatandaşlarımızdan istediğimiz hissedilebilir zemin yolunu işgal etmemeleri ve yolu bizler için kullanabilir hale getirmeleridir” dedi.

Şaban Kabakçı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Görme engelli bireylerin evlerinden çıkarak topluma karışmalarına vasıta olan ve bu işlevselliği ile Dünya Görme Engelliler Gününe de adını veren ‘Beyaz Baston’ Dünya’nın her coğrafyasında 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Günü olarak kabul ediliyor.

Beyaz baston kullanımı ilk 1921 yılında Londra’da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden fotoğraf sanatçısı James Biggs’in dış dünyanın kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla başlamıştır.

Baston kullanımı; görme engellilerin çarpma, düşme, yaralanma, sakatlanma riskini azaltır, yürüyüş ve fiziksel aktivede bulunan engellilerin motor becerilerini geliştirir. Beyaz baston, görme engelli bireylerin bağımsızlaşmasının ve özgürleşmesinin sembolüdür.

Altı Nokta  Körler Derneği Çorum Şubesi olarak bu günü pandemi nedeni ile kutlayamıyoruz ve etkinlik yapamıyoruz.

Tüm görme engelli bireyler adına vatandaşlarımızdan istediğimiz hissedilebilir zemin yolunu işgal etmemeleri ve yolu bizler için kullanabilir hale getirmeleridir. Tüm görme engelli bireylerimizin Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi olarak 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Günü kutlu olsun.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ